Ausztria blog
Outdoor Show 2017: Mikrokalandok mindenkinek
Vidd a mindennapokba az outdoor élményeket és kalandokat! Erről szól mikrokaland, mely új trendként jelent meg az outdoor sportok piacán. Az idei Outdoor Nemzetközi Vásáron, melyet a megszokottnál egy hónappal korábban, 2017. június 18-21. között rendeznek, az egyik kiemelt téma a mikrokaland lesz.  »
Aki a kerékpár nyergéből fedezi fel Ausztriát, közvetlenül tapasztalja meg a természetet és az ország kulturális identitását. »
A 37 sí- és sífutórégióban megrendezésre kerülő Stájer CsaládiSíFesztivál 2016. december 17-én indul „Sílécre, gyermekek, rajt...” mottóval és egyértelműen jelzi a gyermekeknek és szüleiknek az új síszezon kezdetét.  »
Akár a hóbiztos, széles lesiklópályákon, akár a hó- és élményparkokban, akár a buckapályákon. Karintiában, Ausztria napos déli részén, a családok mindenképp szuperül érzik magukat.  »
Milyen lehet jégcsákánnyal és hágóvassal egy befagyott vízesésen felkapaszkodni? Vagy egy snowbike nyergében a völgybe száguldani? Nem kell mindig síelni: az osztrák tél kínálta sokszínű lehetőségek a visszatérő vendégeket is újra meg újra lenyűgözik. »
Nassfeld Európa TOP 3 síterepének az egyike!  »
A bécsi adventi és karácsonyi vásárok már várják a látogatókat a város legszebb terein. Programok és helyszínek Bécsben 2016-ban>> »
A kiváló minőségű, jól kitáblázott kerékpárutakat családosoknak, kerékpártúrázóknak, mountainbike-osokank ajánlják.  »
Fedezze fel Stájerországot! Ez Stájerország idei mottója, amely arra buzdítja az érdeklődőket, hogy ismerjék meg testközelből Ausztria zöld szívének változatos tájegységeit és sokszínű turisztikai kínálatát.  »
Síelés után wellness a Kärnten Thermében. »
Nassfelden esett egész Ausztriában a legtöbb friss hó: jelenleg 230 cm tökéletes hó van a síterepen »
Harmadik alkalommal osztották ki az Ausztria legjobb fürdője elnevezésű díjat. Idén is a felső-ausztriai Bad Schallerbach-t választották meg a legjobb fürdőhelynek.  »
„Heartbeat for the World”– 2017. március 14. és 25. között Graz, Schladming és Ramsau am Dachstein ad otthont a 11. Speciális Olimpia Téli Világjátékoknak.  »
Alig találni még egy olyan üdülőhelyet, ahol olyan életvidám és felhőtlen kikapcsolódásban lehetne részünk, mint Karintiában. »
Aki hosszan akar siklani a szánkóval, annak először fel kell kapaszkodnia a hegycsúcsra. Teheti ezt egy hótalpas túrázás keretén belül vagy kényelmesen, felvonóval, esetleg taxival. »
Nassfeld Karintia legnagyobb síterepe, Ausztria tíz legkedveltebb síterepének egyike. 110 km-es sípályarendszerével, decembertől egészen április végéig 100%-os hóbiztossággal, egyedülálló adottságokkal és kedvezményekkel várja a magyar síelőket. »
Burgenlandban, Lutzmannsburgban a magyar-osztrák határnál található a Sonnentherme fürdő, Európa vezető baba- és gyermektermálfürdője. Ausztria TOP 10 fürdői között számon tartott létesítmény nemrégiben megújult, így már 5 új csúszdával várja látogatóit több mint 800 méternyi csúszdával.
 »
A napsütötte tartomány igazán vonzó célpont azok számára, akik szabadidejüket a természetben és aktív, egészséges mozgással szeretnék eltölteni.  »
Tavaly újabb kerékpárúttal bővült a stájer kerékpáros kínálat: a „Weinland Steiermark Radtour”, vagyis a Stájer Borvidék Kerékpártúra 399 kilométer hosszan, összesen 8 szakaszon át kanyarog – jól kitáblázott tartományi és körzeti kerékpárutakon – a tartomány szlovén határhoz közeli keleti és déli részein. »
Millstatti-tó, Karintia gyöngyszeme. Nagyszerű állapotú és tökéletesen karbantartott sípályák várják a napfényes síelés szerelmeseit a Millstatti-tó környékén található 31 síterepen. »
Az egész család remekül szórakozik, mégsem ürül ki teljesen a pénztárca? Az ingyen síelés, az 1 eurós gyermeksí kölcsönzés és számtalan vonzó ajánlat vár Karintia síterepein. »