Futás
1250 km futás után Budapesten Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló
Hidvégi-Üstös Pál, magyar ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre vállalkozott. Szeptember 21-én indult el a Duna forrásától, a Fekete erdőben található Donaueschingenből,...  »
A 2. Balaton-maraton és -félmaratonnal búcsúzott a futószezon november harmadik hétvégéjén a siófoki Aranyparton. A férfiaknál a tavalyi győztes, a dunaújvárosi Ilisz Pál megvédte címét, míg a hölgyeknél a csupán tizenhat esztendős Kostyál Ágnes diadalmaskodott. A két nap alatt mintegy 1250-en értek célba az NSH "Mozdulj, Magyarország!" akciójához tartozó eseményen. »
Az október 23-ai megemlékezéseknek már 16. éve része a Bécs-Budapest Szupermarathon befutója. 350 km megtétele után hősökként fogadják a távot teljesítőket a Felvonulási téren, és mindenkinek van egy sztorija.  »
A Bécs-Budapest Szupermarathon a harmadik napon a Győr és Tata közötti hatvan kilométerrel folytatódott. Ekkora futók már 200 km-en túlvoltak, az igazi küzdelem azonban csak most kezdődött. Azoknak persze, akik bírták.  »
Október 19-én elstartolt a 16. Bécs-Bp. Szupermarathon mezőnye Bécsből. Az első nap 94 km-es penzuma változatos időjárást és egy igen izgalmas versenyt hozott. Az osztrák oldalon még mindig sokan nem ismerik a versenyt, itthon viszont már tömegsport esemény. »
Tíz magyar indulóból ötnek sikerült teljesítenie az idei Spartathlon ultramaratoni futóverseny 250 km-es távját. Az Athén és Spárta közötti viadalon idén 231-en vettek részt, de közülük csak 101-en érték el a célt. A legjobb magyar Kalotai Levente lett, aki 31 óra 33 perc alatt teljesítette a történelmi távot, ezzel a 17. helyen végzett. »
A BSI a hölgyeket futni, gyalogolni, az urakat szurkolni várja a Margitszigetre, október 16-án, vasárnap a jubileumi 10. Coca-Cola Női Futógálára. A jubileumi tizedik Coca-Cola Női Futógála hagyományosan a nők, lányok, asszonyok őszi futóünnepe. »
A Futás Évének legnagyobb eseménye következik október 2-án. Mindenkit vár a 20. Plus Budapest Nemzetközi Maraton- és Futófesztivál a Felvonulási téren, ahol a FUTÁS mellett reggeltől estig sportbemutatók, színpadi és zenei programok, kiállítások várják az érdeklődőket. »
Sikeresen lezajlott az ABLON Business Run magyarországi bemutatkozása június 11-én a Városligetben. A kizárólag céges csapatoknak meghirdetett váltóversenyen és az azt követő Fun Run-on közel ezren futottak vállalatuk színeiben főnökeik, kollégáik társaságában. »
Az tavalyi első - és sikeres - ilyen esemény után az idén április 13-án rajtolt el az északi-sarki maratoni távja 26 résztvevővel.
A Guinness-rekordok között is a világ legészakibbja a bejegyzett Red Moon North Pole Marathon. Ez az egyetlen vízen zajló maratoni, tudniillik az Jeges-tenger befagyott vizén.
 »
Mindenütt a világon óriási tömegeket mozgatnak a maraton eseményei. A március első vasárnapján rendezett Los Angeles-i maratonon, amely az 1984-es e városbeli olimpia óta vált rangossá, évről évre többen állnak rajthoz. Idén több mint 22 ezer futó, gyalogló és tolókocsis atléta vállalkozott a 42,2 kilométeres táv megtételére.  »
A New York-i a világ egyik leghíresebb maratonja, amit megnyerni nagy dicsőség. Idén azonban szinte célfotó kellett a győztes eldöntéséhez. Ráadásul még sosem indultak ennyien a versenyen, sőt egyetlen maratonon sem.  »
A Bécs-Budapest Szupermarathon negyedik napján igazi hegymászás várt a résztvevőkre. A tatai edzőtáborból Budakeszi belvárosába kellett eljutniuk a Vértesen át. Ráadásul a szakasz nagy részén esett, ami tovább csökkentette a melegérzetet és az élvezetet.  »
A Bécs-Budapest Szupermarathon második napjának szenzációja: a címvédő Vozár Attila a 2. etapon fejben feladta a versenyt. A média munkatársai egy ideig próbálták a futásban segíteni, de végül már ez sem segített. Vozár napjának króniája itt. »
A következő napokban helyszíni tudósításokkal jelentkezünk a Bécs-Bp. Szupermarathonról, ahol idén rekordszámú induló vág neki az ötnapos kalandnak. Kedden, a rendhagyó megnyitón a férfi kézisek és női kosarasok küzdöttek egy pályán Sopronban, egy kis tánccal.  »
A Bécs és Budapest közötti futóversenyt idén már 16. alkalommal rendezik meg. A verseny az évek során egyre bővülő sportfesztivállá alakult, ahol nem csak az elitsportolók, hanem a mozgás szerelmesei találkoznak.  »
Vasárnap újabb rekord született a Futás Évének legnagyobb eseményén, a jubileumi 20. Plus Budapest Nemzetközi Maratonin. A Hősök terén minden idők legnagyobb hazai - 3000 főt meghaladó - maratoni mezőnye sorakozott fel, hogy egyéniben teljesítse a klasszikus 42,195 km-es távot Budapest legszebb részein elhaladva. »
Két héttel a Dolomitenmannon aratott győzelme után Jonathan Wyatt otthon, az új-zélandi Wellingtonban verte tönkre a világot. A hegyifutók legnagyobb versenyén, a világbajnokságon. A legjobb junior nő pedig szinte a reptérről indult, ugyanis késett a gépe.  »
A félmaraton lefutása is kihívás, viszont elérhetőbb bárki számára, mint egy maratoni táv teljesítése. A felkészülés nem jár nagy lemondásokkal, nem igényel elkötelezettséget!
Az alábbi edzésprogramot úgy alakítottuk ki, hogy megadja mindenkinek az alapokat a szeptemberi félmaraton sikeres teljesítéséhez. A versenyre való felkészüléshez nem kell mást tenned, mint velünk tartani május elejétől!
 »
A megszállott maratonisták nagy álma, hogy a világ minél több helyén otthagyják pár tízezer lábnyomukat. Ez számukra nemcsak kihívás, de kikapcsolódás is: a világjárás különleges formája. Vannak néhányan, akiknek megadatott, hogy teljesítsék a klasszikus távot a mind hét kontinensen, köztük az első magyar Kiss János.  »
A világ egyik legkegyetlenebb futóversenyeként emlegetik. A marokkói sivatag homokjában, tikkasztó hőségben közel 250 kilométert kell lefutniuk a vállalkozóknak. Az idei, huszadik alkalommal megrendezett viadalon a 800 induló között két magyar, Szilva Lajos és Kézdy Gábor is nekivágott a gyilkos távnak, és mindketten teljesítették az emberfeletti erőpróbát! GRATULÁLUNK! »
 
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20