Futás
2018. március 22-25.: SPURI BALATON SZUPERMARATON
2018. március 22-25.: SPURI BALATON SZUPERMARATON  »
Ha valaki azt gondolná, hogy Közép-Európában a maratonfutás egy viszonylag friss dolog, nos, nagyon téved. Európa legrégebbi és eddig legtöbbször megrendezett versenye épp a kassai, mely 1924 óta létezik. »
2006. január 8-án vasárnap Szentendrén kerül megrendezésre a Futapest idei első nagyobb versenye. A terepviadalon 4 illetve 13 km-es számokban lehet indulniuk a téli futás kedvelőinek. »
Mikulás-futást rendez 2005. december 3-án, szombaton a Futapest Klub. A bárki számára könnyen teljesíthető, két és fél km-es távokra elsősorban iskolások és családok jelentkezését várják. »
A New York-i a világ egyik leghíresebb maratonja, amit megnyerni nagy dicsőség. Idén azonban szinte célfotó kellett a győztes eldöntéséhez. Ráadásul még sosem indultak ennyien a versenyen, sőt egyetlen maratonon sem.  »
A Bécs-Budapest Szupermarathon negyedik napján igazi hegymászás várt a résztvevőkre. A tatai edzőtáborból Budakeszi belvárosába kellett eljutniuk a Vértesen át. Ráadásul a szakasz nagy részén esett, ami tovább csökkentette a melegérzetet és az élvezetet.  »
A Bécs-Budapest Szupermarathon második napjának szenzációja: a címvédő Vozár Attila a 2. etapon fejben feladta a versenyt. A média munkatársai egy ideig próbálták a futásban segíteni, de végül már ez sem segített. Vozár napjának króniája itt. »
A következő napokban helyszíni tudósításokkal jelentkezünk a Bécs-Bp. Szupermarathonról, ahol idén rekordszámú induló vág neki az ötnapos kalandnak. Kedden, a rendhagyó megnyitón a férfi kézisek és női kosarasok küzdöttek egy pályán Sopronban, egy kis tánccal.  »
A Bécs és Budapest közötti futóversenyt idén már 16. alkalommal rendezik meg. A verseny az évek során egyre bővülő sportfesztivállá alakult, ahol nem csak az elitsportolók, hanem a mozgás szerelmesei találkoznak.  »
Vasárnap újabb rekord született a Futás Évének legnagyobb eseményén, a jubileumi 20. Plus Budapest Nemzetközi Maratonin. A Hősök terén minden idők legnagyobb hazai - 3000 főt meghaladó - maratoni mezőnye sorakozott fel, hogy egyéniben teljesítse a klasszikus 42,195 km-es távot Budapest legszebb részein elhaladva. »
Két héttel a Dolomitenmannon aratott győzelme után Jonathan Wyatt otthon, az új-zélandi Wellingtonban verte tönkre a világot. A hegyifutók legnagyobb versenyén, a világbajnokságon. A legjobb junior nő pedig szinte a reptérről indult, ugyanis késett a gépe.  »
A hétvégén sem kell tétlenkedned, hiszen vasárnap futással kapcsolódhatsz ki. A Futapest klub szervezésében ezúttal Fóton lesz nagyszabású futóverseny.  »
Második alkalommal kerül megrendezésre 2005. december 11-én vasárnap a Chevrolet Nagy Mikulás-kocogás, melynek során a bátor és kalandvágyó résztvevőknek egy viszonlag rövid, mindössze 3 km-es távot kell futva teljesíteniük a budapesti West End környékén - fürdőruhában. »
A 2. Balaton-maraton és -félmaratonnal búcsúzott a futószezon november harmadik hétvégéjén a siófoki Aranyparton. A férfiaknál a tavalyi győztes, a dunaújvárosi Ilisz Pál megvédte címét, míg a hölgyeknél a csupán tizenhat esztendős Kostyál Ágnes diadalmaskodott. A két nap alatt mintegy 1250-en értek célba az NSH "Mozdulj, Magyarország!" akciójához tartozó eseményen. »
Az október 23-ai megemlékezéseknek már 16. éve része a Bécs-Budapest Szupermarathon befutója. 350 km megtétele után hősökként fogadják a távot teljesítőket a Felvonulási téren, és mindenkinek van egy sztorija.  »
A Bécs-Budapest Szupermarathon a harmadik napon a Győr és Tata közötti hatvan kilométerrel folytatódott. Ekkora futók már 200 km-en túlvoltak, az igazi küzdelem azonban csak most kezdődött. Azoknak persze, akik bírták.  »
Október 19-én elstartolt a 16. Bécs-Bp. Szupermarathon mezőnye Bécsből. Az első nap 94 km-es penzuma változatos időjárást és egy igen izgalmas versenyt hozott. Az osztrák oldalon még mindig sokan nem ismerik a versenyt, itthon viszont már tömegsport esemény. »
Tíz magyar indulóból ötnek sikerült teljesítenie az idei Spartathlon ultramaratoni futóverseny 250 km-es távját. Az Athén és Spárta közötti viadalon idén 231-en vettek részt, de közülük csak 101-en érték el a célt. A legjobb magyar Kalotai Levente lett, aki 31 óra 33 perc alatt teljesítette a történelmi távot, ezzel a 17. helyen végzett. »
A BSI a hölgyeket futni, gyalogolni, az urakat szurkolni várja a Margitszigetre, október 16-án, vasárnap a jubileumi 10. Coca-Cola Női Futógálára. A jubileumi tizedik Coca-Cola Női Futógála hagyományosan a nők, lányok, asszonyok őszi futóünnepe. »
A Futás Évének legnagyobb eseménye következik október 2-án. Mindenkit vár a 20. Plus Budapest Nemzetközi Maraton- és Futófesztivál a Felvonulási téren, ahol a FUTÁS mellett reggeltől estig sportbemutatók, színpadi és zenei programok, kiállítások várják az érdeklődőket. »
Sikeresen lezajlott az ABLON Business Run magyarországi bemutatkozása június 11-én a Városligetben. A kizárólag céges csapatoknak meghirdetett váltóversenyen és az azt követő Fun Run-on közel ezren futottak vállalatuk színeiben főnökeik, kollégáik társaságában. »
 
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20