Szórakozás
A REEL ROCK 13 filmfesztivál hamarosan Budapesten
November 15-16-án a Reel Rock Film Tour elhozza nekünk a mozivászonra a sportág legnagyobbjait és az év legjobb sziklamászó történeteit. Ezeket a filmeket azért is szeretjük, mert ...  »
Eged-hegyi Sherpa Rally Immár 6. alkalommal! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a korábbi évek sikeres hagyományait követve, ebben az évben is megrendezésre kerül versenyünk. »
Varga Csaba és osztrák társa feljutott a Gasherbrum II-re és jelenleg az alaptáborba tart. Gratulálunk Csabi!
 »
Július 15-én a Török Zsolt vezette expedíció szerencsésen felért a 3-as táborba,
6.800 méterre. »
Sikerült kapcsolatba lépni Mohammad Alival, Török Zsolték expedíciójának pakisztáni szervezőjével. Elmondta, hogy két rendőr érkezett a Rupali alaptáborba és biztosítják a védelmet. Még nem lehet tudni, hogy lerendelik-e az expedíciókat a hegyről vagy sem.
 »
A Himalája-expedíció hivatalos oldalán közzétették Erőss Zsolt és Kiss Péter utolsó fényképeit. A csúcsra felérő magyar hegymászók mellett a spanyol Oscar Cadiach és az olasz Mario Vielmo látható.  »
Emlékezők gyertyát gyújtottak kedd este Kolozsváron, szerda este Budapesten, a Szemlő-hegyi hegymászó emlékhelyen a Kancsendzönga megmászása után eltűnt két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter tiszteletére.  »
Nem találták meg Erőss Zsoltot és Kiss Pétert a mentésükre küldött serpák sem a IV-es táborban, 7600 méteren, sem a környékén, jelentette az alaptábor szerdán délelőtt. A két hegymászó hétfőn jutott fel a nepáli 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára. »
2012 novemberében Dummel Domonkos egyedüli magyar mászóként utazhatott Argentínába, napjaink legnagyobb nemzetközi sziklamászó találkozójára, a Petzl RocTrip-re az EUPOLISZ, MOUNTEX, NORTH FACE és a PETZL jóvoltából. BESZÁMOLÓ FOTÓVAL, VIDEÓVAL. »
Exkluzív: Részlet Földes András könyvéből - A Dhaulagiri expedíció 2006. »
907 kiállító és 21.730 szakmai látogató és több mint ezer újságíró látogatott ki az idei Friedrichshafenben megrendezett Outdoor Vásárra. »
Négy hazai alpin mászó, Babcsán Gábor vezetésével új utat nyitott a közkedvelt Raxon. A cél a Rechenmauer 200 méteres fala, amely olyan vad, hogy eddig mindössze egyetlen alpin komolyságú 8-as Allein und Einsamkeit nevű sportmászóutat másztak meg a falon.  »
2013. július 19-én Török Zsolt, Marius, Teo és Aurel szerencsésen feljutott a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Fent töltöttek több mint fél órát és megkezdték az ereszkedést visszafelé. »
A Föld 13. legmagasabb hegycsúcsára, a 8035 m magas Gasherbrum II-re indult Varga Csaba nagyváradi hegymászó. A “Partium hazajárója" egy nemzetközi expedíciós csapat tagjaként vág neki a Karakorum hegységben, Kína és Pakisztán határán található csúcsnak, amit első alkalommal 1956. július 7-én, egy háromtagú osztrák expedíció mászott meg. »
Hegymászás
2013. június 4-én a "Magyarok a világ nyolcezresein" Kancsendzönga (8586 m, Himalája-Nepál) 2013 Expedíció megérkezett a Liszt Ferenc (Ferihegy) repülőtérre. Június 6-án sajtótájékoztatót tart. »
Valószínűleg Kiss Péter holtteste látható a Kancsendzöngára felküldött serpák által készített, egyelőre nem közölt fotókon - mondta Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője pénteken az MTI-nek. »
Tragédiával végződött a Magyarok a világ nyolcezresein Kancsendzönga-expedíciója május 24-én egy sikeres csúcsmászás után: Erőss Zsolt és Kiss Péter is eltűnt a hegyen ereszkedés közben. Vincze Szabolcs, az expedíció szóvivőjének összefoglalója a történtekről »
Erőss Zsolt és Kiss Péter hétfőn sikeresen elérte a nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsát, azonban teljes kimerültség határán vannak, jelenleg is ereszkednek, még nem értek le a legmagasabb, 4-es táborba. »
Új mászóterem nyitott Újpesten. A Big Wall 15 méteres belmagassággal (beígért 30 méteres kültéri fallal) és nagy áthajlásokkal csábítja a mászókat. »
Első magyarként mászta meg a Mount Everestet, a volt Szovjetunió hétezer méteres csúcsainak meghódításával kiérdemelte a Hópárduc becenevet, és a világ 14 nyolcezres csúcsa közül már kilencet kipipált. Közben elvesztette több társát, a legjobb barátját és a fél lábát. Földes András portrékönyve, az Erőss Zsolt – A Himalájánál magasabbra most jelent meg, ezért a főszereplővel beszélgettek bulvárról, botrányról és arról, hogy a méret-e a lényeg. »
Szomorúan tudatjuk, hogy a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik hegymászója, Horváth Tibor halálos balesetet szenvedett ereszkedés közben. »