Hegymászás
Lezuhant és meghalt a világhírű bázisugró és sziklamászó Dean Potter
Életét vesztette 43 éves Dean Potter és társa, Graham Hunt egy wingsuit-os bázisugrás következtében a Yosemite Nemzeti Parkban. A sportágat most már a világ legéletveszélyesebb sp...  »
Az alábbiakban egy igazán nehéz, komoly felkészülést igénylő útvonalat mutatunk be. Gleccseren is haladnotok kell, úgyhogy a kaland garantált, de nem árt az óvatosság! »
A túra során nehéz és könnyű szakaszok váltogatják egymást. Ami állandó, az a gyönyörű kilátás.  »
Mint minden extrém sportnak a Via ferratázásnak is megvan a maga sepeciális kelléktára. Azonban nem kell olyan összetett garnitúrára gondolni, melynek megfelelő használatához hosszú évek gyakorlata kell. »
Aki ezt a túraútvonalat választja, az festői tájban gyönyörködhet a túra alatt, sőt két 3000 méter feletti csúcsra is kilátás nyílik. »
A Luca Innerkofler a Dolomitok egyik legkönnyebben teljesíthető útvonala.  »
A Sportpiac előző számaiban bemutatott vasalt utak többsége kis hazánktól viszonylag távol, Olaszország északi területein helyezkedik el. Azonban ha valaki ferratázni vágyik, nem kell több száz kilométert autóznia, vagy akár egy hetet rászánnia a szabadságából, hiszen a ferraták kiépítésében nem csak Itália, hanem közeli szomszédunk Ausztria is jeleskedett. Sőt! Az első ferraták az osztrák Alpok szikláin épültek ki.  »
A Karakorum-Himalájában lévő K2 8611 m-es csúcsának megmászásával szeretné a "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű sorozatot újabb eredményekkel gazdagítani! »
Via ferrata
A via ferratákat bemutató sorozatunkat most egy kis történelemmel is megtoldjuk. Tesszük ezt azért, hogy a tavasz (és vele a túraszezon) beköszöntével felcsigázzuk azoknak a kalandvágyát, akik lábán már volt túracipő. »
Ez az útvonal fokozatosan nehezedik, de van lehetőség kerülőre, így a bizonytalanabb vagy fáradtabb kalandorok is könnyedén teljesíthetik.  »
A túra során kb. 1150 méteres szintkülönbséget tehettek meg, míg felértek Tofana di Rozes 3227 m-es csúcsára. »
Az alábbiakban a Dolomitok Tofana csoportjában található, "C" nehézségi fokú ferratát ismerhetitek meg.  »
A mérsékelten nehéz túra közben több világháborús épület romja mellett is elhaldhattok. »
A via ferratákat bemutató sorozatunkat most egy kis történelemmel is megtoldjuk. Tesszük ezt azért, hogy a tavasz (és vele a túraszezon) beköszöntével felcsigázzuk azoknak a kalandvágyát, akik lábán már volt túracipő. »
Via ferrata
Napok óta jó idő volt, talán túlságosan is. A Marmoladát szikrázó napsütésben másztuk meg, igaz, jó korán kellett indulnunk, hogy a délutánokra előre beharangozott, nagyobb magasságokban bekövetkező zivatarokból ne kapjuk meg a magunkét. »
A kalauz ezt az utat elsősorban azoknak ajánlja, akik szeretik a nem agyonnittelt, ékekkel biztosítható, klasszikusan előremászható utakat. Nagyszerű élmény sorban állás nélkül. »