Hegymászás
Április 1.: Lynn Hill, világhírű sziklamászó előadása a Corvin moziban
Újabb yosemite-i mászólegenda látogat kishazánkba, Lynn Hill személyében. A Nose (El Capitain) első szabad átmászója a Corvin moziban tart előadást a magyar közönségnek....  »
A Sportpiac előző számaiban bemutatott vasalt utak többsége kis hazánktól viszonylag távol, Olaszország északi területein helyezkedik el. Azonban ha valaki ferratázni vágyik, nem kell több száz kilométert autóznia, vagy akár egy hetet rászánnia a szabadságából, hiszen a ferraták kiépítésében nem csak Itália, hanem közeli szomszédunk Ausztria is jeleskedett. Sőt! Az első ferraták az osztrák Alpok szikláin épültek ki.  »
A kalauz ezt az utat elsősorban azoknak ajánlja, akik szeretik a nem agyonnittelt, ékekkel biztosítható, klasszikusan előremászható utakat. Nagyszerű élmény sorban állás nélkül. »
Via ferrata
Napok óta jó idő volt, talán túlságosan is. A Marmoladát szikrázó napsütésben másztuk meg, igaz, jó korán kellett indulnunk, hogy a délutánokra előre beharangozott, nagyobb magasságokban bekövetkező zivatarokból ne kapjuk meg a magunkét. »
Via ferrata
A via ferratákat bemutató sorozatunkat most egy kis történelemmel is megtoldjuk. Tesszük ezt azért, hogy a tavasz (és vele a túraszezon) beköszöntével felcsigázzuk azoknak a kalandvágyát, akik lábán már volt túracipő. »