Utazás  »  Kalandtúra  »  Mexikói Fly and Drive *** / **** 8 nap, 7 éjszakás körutazás

Mexikói Fly and Drive *** / **** 8 nap, 7 éjszakás körutazás

Időpont: 2018. október 24.

KATTINTS A KÉPRE, NÉZD VÉGIG A GALÉRIÁT! »
INDULÁSI IDŐPONT:

Szervező: Utazom.com
További részletekért, foglaláshoz
kattintson az alábbi gombra!
0 Ft


Hossz: 8 nap
Létszám: min. 2 fő

Program

01 nap:
Autó felvétele Cancun nemzetközi repülőterén vagy a Maya Riviérán a választott szállodában.
Javasolt útvonal: Maya Riviéra - Tulúm - Chitzen Itza. Tulumnál egy tengerparti szikla tetején fehét mészkő vár áll az El Castillo, mely 600 évvel ezelőtt a maya tengerészeket segítette fénycsóvájával a partrajutásban. Tulum volt az egyetlen főbb maya város közvetlenül a tengerparton. Tulumtól délre terül el, az 1987-ben világörökség részévé nyilvánított Bioszféra Rezervátum: Sian Ka'an mangrovemocsarakkal, édesvízi lagúnákkal, óceáni partokkal, ahol többszáz madár- és állatfaj él.
Szállás: Chichen Itzá: Villas Arqueológicas vagy azonos kategória.

02 nap:
Javasolt útvonal: Chitzen Itza - Mayapán - Uxmal. Chichén Itza ásatási lelőhelyén láthatják Mezoamerika legnagyobb labdajáték terét, egy áldozati szertartások alkalmával használt cenote víznyelőt, valamint féldomborművekkel borított lépcsős piramisokat. A piramisok körül kevés az árnyék, ezért érdemes a reggeli órákban kezdeni a látogatást.
A kései virágzású maya város, a közeli Mayapán, Chichén itza hanyatlásának idején élte fénykorát. Itt néhány nagyobb templomot láthatnak. A 8 km hosszú és 6 méter széles városfal arra utal, hogy erődített város volt.
Szállás: Uxmal Resort Maya vagy azonos kategória.

03 nap:
Javasolt útvonal: Uxmal - Loltun - Kabah - Uxmal. Kora reggel látogatás a puuc kultúra fellegvárában, Uxmalban. A közelben találják a félsziget egyik legkiterjedtebb barlangrendszerét a Grutas de Loltún-t. Idegenvezetett túra során mesés cseppköveket és prehisztorikus festményeket láthatnak a különböző méretű föld alatti üregekben.
Szállás: Uxmal Resort Maya vagy azonos kategória.

04 nap: javasolt útvonal: Uxmal - Mérida. Méridában a modern egy-két szintes épületek között helyreállított templomokat és színházakat fedezhetnek fel. Érdemes meglátogatni az egykori postahivatalt, melyben az ingyenesen látogatható Museo de la Ciudad kapott helyet.
Szállás: Mérida: Hotel Del Gobernador vagy azonos kategória.

05 nap:
Javasolt útvonal: Mérida - Celestún - Mérida. Kirándulás a Méridától 90 km-re nyugatra található Celestún-ba, ahol hajókirándulás során bejárhatják a Ría Celestun torkolatát és mangroveerdeit. Itt vándorló parti madarakat, vízimadarakat és tízezres kolóniákban élő, korallszínű flamingókat láthatunk.
Szállás: Mérida: Hotel Del Gobernador vagy azonos kategória.

06 nap:
Javasolt útvonal: Mérida - Izamal - Dzidzantún. Reggeli után érdemes útbaejteni Izamal csodálatos kisvárosát, melynek legfőbb nevezetessége a Convento de San Antonio de Padua. A sárga város már a spanyol hódítás előtti időkben fontos vallási zarándokhely volt.
Ebéd a város hangulatos főterén, majd indulás Dzidzantúnba, ahol a szálláshely elfoglalása.
Szállás: Dzidzantún: Hacienda San Francisco Tzacalhá vagy azonos kategória.

07 nap:
Javasolt útvonal: Dzidzantún - Río Lagartos - Ek Balam - Valladolid. A Río Lagartos bioszféra rezervátum területén íbiszeket, nagy kócsagokat, hókócsagokat és flamingókat figyelhetnek meg a természetkedvelők. Esti séta Valladolid gyarmati hangulatot árasztó utcáin.
Érdemes megtekinteni a főtéren álló San Gervasio katedrálist, valamint a 16. században épült Ex-Convento San Bernardino-t.
Szállás: Valladolid: Ecotel Quinta Regia vagy azonos kategória

08 nap:
Javasolt útvonal: Valladolid - Cobá - Maya Riviéra. A Cobá romok meglátogatása után az autó leadása a felvétel helyén. Hazautazás Cancúnból vagy tengerparti hosszabbítás a maya Riviérán.

Ár és jelentkezés

Az alapár tartalmazza:

7 éjszaka szállást (1 éj Chichen Itzá, 2 éj Uxmal, 2 éj Mérida, 1 éj Dzidzantún, 1 éj Valladolid) kétágyas szobákban reggelivel, autóbérlést 8 napra korlátlan kilóméterrel, alap biztosításokkal, extra sofőr díját, térképet és részletes útvonal leírást.Az alapár nem tartalmazza:

Nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket, belépőjegyeket a program során, útdíjakat, ebédet és vacsorát, borravalókat.

Nemzetközi repülőjegy és illetékei: 280 000 Ft / fő ártól.

Irodánk örömmel segít a nemzetközi repülőjegyek beszerzésében, tapasztalt kollégáink a legjobb árakat fogják garantálni Önöknek, kérjék az utazásra vonatkozó aktuális ajánlatunkat! Természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy utasaink saját maguk szerezzék be a nemzetközi repülőjegyeket, ebben az esetben az ezekkel kapcsolatos felelősség (járattörlés, késés, átfoglalás, stb.) az utasokat terheli.
Egyéb információk

Kiutazási forma: egyénileg

Kiutazás leírása

Egyénileg, vagy irodánk segítségével vásárolt repülőúttal.

Étkezés: Az utazás költsége reggelis ellátást tartalmaz, az érintett szállodákban.

A területről: Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá.

Vízum: Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Mexikóba. Elutazáskor kilépési illeték fizetendő, mely kb. 20 USD/fő.


Címkék: