Vitorlázás
Volvo Ocean Race: élen a spanyol csapat
A Volvo Ocean Race 8. szakasza május 8-án ért véget, a MAPFRE csapat elképesztő győzelmével.  »
Futam nélkül telt el a tegnapi nap az Open Nissan Cup 470-es Európa-bajnokságon, Balatonfüreden. »
A Star hajóosztály tavaszi körzeti bajnoksága, a májusi Soling Európa-bajnokság, majd a rekord résztvevőszámmal lezajlott Finn Masters Világbajnokság után rögtön itt az újabb rangos viadal Balatonfüreden: a 470-es hajóosztály "Open Nissan Cup" nyílt Európa-bajnoksága. »
Végre szép időre ébredtek a Finn Masters Világbajnokság résztvevői. Bár a hőmérséklet még nem érte el az ilyenkor szokásost, de legalább a nap sütött és kellemes északkeleti szél fújt.  »
A verseny vasárnap esti megnyitójával kezdetét vette az immár 14 olimpián folyamatosan jelenlévő Finn-dingi egyszemélyes hajóosztály világbajnoksága Balatonfüreden. »
A Szerghij Picsugin-Szerghij Tyimohov-Ivan Cselatyij egység nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes Benz Nagydíjat. Az előzetesen is esélyesnek tartott ukrán trió rendkívül magabiztos teljesítménnyel, fölényesen végzett az első helyen a nyolcfutamos kontinensviadalon.  »
Folytatódott a nemzetközi vitorlásverseny Balatonfüreden. Koch nyerte az ötödik futamot, a hatodik futamon Wossaláék visszacsúsztak, Koch előretört. »
Straub Elek: a gazdaságnak rá kell találnia a sportra Ausztria lehet az etalon a magyar vitorlássport számára a hazai szövetség elnöke szerint. Staub Elek évről évre érzékeli az érdeklődés növekedését a sportág iránt, amely néhány év alatt akár meg is háromszorozhatja a hajók számát a Balatonon.  »
A Wossala György, Németh Péter Vezér Károly egység nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj harmadik futamát. 2006. 05. 16. > második versenynap, harmadik futam SOLING EUROPA BAJNOKSÁG - II. MERCEDES-BENZ NAGYDÍJ > 2006. 05.13 - 19 > Balatonfüred »
Aki elsőként hajózta körül a Földet »
November 12-én Juan Carlos király útjára indította a világ egyik leghíresebb vitorlásversenyét, a hét hónap hosszú Volvo Ocean Race-t. A versenyhajók közül az egyik egy kalózhajó, annak összes kellékével, amit a Disney pénzel.  »
Kellemes, közepes erejű nyugati szél, verőfényes napsütés - ideális körülmények a vitorlázáshoz. Így kezdődött tegnap délelőtt Balatonfüreden az Open Nissan Cup 470-es Európa-bajnokság, amelyen harmincnégy nemzet 112 férfi és 52 női párosa szállt vízre.  »
Lezárult a balatonfüredi Finn-dingi világbajnokság. Az utolsó napon futamok elmaradtak a rossz idő miatt.  »
A tegnapi két sikeres futam után, ma mindössze egy futamot sikerült megtartani a Finn Masters Világbajnokságon.  »
Vitorlás világbajnokság helyszíne lesz Balatonfüred a nyár elején. 4 kontinens, 20 országának, több mint 220 versenyzője érkezik a magyar tengerhez. A Finn-dingi egyszemélyes férfi olimpiai hajóosztály mesterei mérkőznek meg június 1. és 9. között Balatonfüreden. »
Finn World Masters Championship 2006 vitorlás világbajnokság helyszíne lesz Balatonfüred 2006. június 1. és 9. között. 4 kontinens, 25 országának, 200 versenyzője érkezik a magyar tengerhez. A finn-dingi egyszemélyes férfi olimpiai hajóosztály mesterei mérkőznek meg.  »
Ausztria lehet az etalon a magyar vitorlássport számára a hazai szövetség elnöke szerint. Staub Elek évről évre érzékeli az érdeklődés növekedését a sportág iránt, amely néhány év alatt akár meg is háromszorozhatja a hajók számát a Balatonon. »
Szergij Picsugin nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj negyedik futamát. 2006. 05. 16. > második versenynap, negyedik futam  »
A szombati hivatalos megnyitóval megkezdődött a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj, a viadalt hivatalosan az Európa-bajnokság fővédnöke, Őfensége Herceg Eszterházy Antal de Galántha nyitotta meg. »
Egy háromtagú spanyol egység kite szánkóval rekordidő alatt szelte át az Antarktiszt. A Ramón Hernando de Larramendi vezette csapat bő két hónap alatt külső segítség nélkül tette meg a majdnem 5000 méteres távot. »
Rendben lezajlott az Adrián az egy éve még csupán álomnak tűnő első magyar tengeri nagyhajós bajnokság. Alábbiakban a verseny rövid összefoglalóját olvashatjátok. »
 
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19