Vitorlázás
Volvo Ocean Race: elrajtolt a világ egyik legnehezebb vitorlásversenyének utolsó szakasza
A Volvo Ocean Race kétségkívül nagy kihívás a legprofibb vitorlázók számára is, miközben kulcsfontosságú a megfelelő felszerelés és a ruházat. A négy óceánt, hat földrészt és 12 nagyvárost érintő verseny a végéhez közeledik, hiszen elrajtolt az utolsó, 11. szakasz a svédországi Gothenburg kikötőjéből.  »
Rendben lezajlott az Adrián az egy éve még csupán álomnak tűnő első magyar tengeri nagyhajós bajnokság. Alábbiakban a verseny rövid összefoglalóját olvashatjátok. »
Jól sikerült a Balatonföldváron rendezett repülő hollandi vb mind a szervezés, mind az eredményesség tekintetében, bár a címvédő Majthényi-Domokos páros nem teljesen örül az ősz ezüstös csillogásának. A Balatoni viszonyokhoz képest nagy volt a szél, és a nap sem bújt a felhők mögé. »
Bár Hilary Lister csak a fejét, a szemét és a száját tudja mozgatni, egyedül kelt át egy speciális vitorlással a La Manche csatornán. A módszere: levegőt fúj és szívott egy csőből.  »
Az utóbbi években folyamatosan nőtt az érdeklődés a tengeri vitorlázás iránt, szabadidős és versenysport szempontból is. Október 8-15. között egy hétre a magyarok hivatalosan is elfoglalják az Adriát, vagyis a dalmáciai Rogoznica térségét, az első tengeri vitorlás bajnokság idejére. Aki számít, ott lesz. »
Szeptember 9 és 16 között Magyarországon ismét vízisport világbajnokságot rendeznek. A helyszín Balatonföldvár, Európa- és világbajnok repülő hollandisaink otthona. További tudnivalók itt. »
Az Orange II és legénysége, Bruno Peyron vezetésével, új Föld-kerülési rekordot állított fel 50 nap 16 óra 20 perc 4 másodperccel, 22 csomós átlagos sebességgel.
Ezzel hét nappal előzte meg a korábbi csúcstartó, a Cheyenne hajó (Steve Fossett és legénysége) teljesítményét.
 »
 
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20