Igazán régi hajóra bukkantak Svédország mellett a Balti-tengerben.
 »
Korukat megelőzően fejlett japán tengeralattjárókat fedeztek fel Hawaii partjainál. A szupertitkos terv részeként épített harceszközöket arra szánták, hogy az amerikai szárazföld ellen indítsanak velük támadást, többek között New York és Washington ellen. »
Egy 93 évvel ezelőtt eltűnt tengeralattjáró roncsát fedezték fel a kutatók a Balti-tenger mélyén. A HMS E18-nak egy őrjárat során veszett nyoma, fedélzetén 30 brit és 3 orosz tengerésszel. A süllyedés pontos helyét, és annak okait eddig senki sem ismerte.  »
A skóciai Scapa Flow nevét sok búvár ismeri, de azt pontosan kevesebben tudják, mit is rejt itt a hideg víz mélye. Az Orkney-szigetek között levő Scapa Flow védett természetes kikötőhelynek számító nagy tengeröböl, ezért a Királyi Haditengerészet (Royal Navy) életében fontos szerepet kapott.  »
A szentpétervári uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon négy aranyat szereztek a magyar sportolók. »
Nagy Britanniában komoly hagyománya van a búvárok önkéntes munkájának minden téren. A Seasearch elnevezésű nonprofit szervezet arról adott hírt, hogy az elmúlt évben új fajokra is bukkantak a búvárok.  »
Egy, még nem annyira közismert, Budapesthez közel eső merülőhelyre invitálják a búvárokat február közepén. »
Tiltakoznak a halászok Costa Ricában a szigorítás ellen, ami után nem lehet csak az uszonyaikért kifogni a cápákat. A dühös halászok blokád alá vettek egy kikötőt, nagy veszteségeket okozva ezzel.  »
Az amerikai búvár már az üzletág megszületésénél is ott volt, és évtizedekkel később minden idők egyik legnagyobb kincsleletére bukkant. Az 1922-es születésű Mel Fisher élete korántsem mondható szokványosnak. »
Új világrekordot állított fel egy brit búvár! Will Goodman büszkélkedhet mostantól a leghosszabb időtartamú sós vízi merüléssel, mely 33 és fél órán át tartott. »
A búvárkodás egyik ismertnek számító arca, Monty Halls a házigazdája a világkörüli búvárkalandokról szóló sorozatnak. »
A nem hétköznapi környezetben a speciális küldetésekre készülnek fel, a tudósok munkáját segítve. A Pavilion-tó a kanadai British Columbia egyik érdekes helye.  »
Görögországban dolgoznak az archeológusok egy lelőhelyen, ahol még a régészeket is meglepően ősi leletekre bukkantak. A Pavlopetri nevű város a görög partok közelében, a Lakóniai-öbölben található, alig három-négy méteres mélységben. »
A legendás orosz szabadtüdős versenyzőnő tovább dönti a rekordokat. Ez év szeptemberének végén Natalja Molcsanova az egyiptomi Sharm El Sheik közelében több számban próbálkozott a korábbi női csúcsok megjavításával.  »
Új szabadtüdős uszonyos mélységi merülési rekord született: a bahamai Blue Hole-ban Vertical 2009 versenyén az osztrák Herbert Nitsch 114 méter mélyre merült.  »
A nemzetközi versenyeken is jelentős elismertséget élvező spanyol adventure versenyző, Antonia de la Rosa hétvégén megdöntötte a vízalatti csókólózás Guinnees rekordját (7:01) - amit mellesleg szintén ő tartott (6:13). »
Egy új-zélandi búvár meglehetősen fordulatos kalandot élhetett át. Az 59 éves Ian Foden ehető kagylókért merült a víz alá, majd a felszínre érve azt látta, csónakjának horgonya leszakadt, és az elsodródott- benne ülő feleségével együtt.  »
Natalja Molcsanova szokásos újabb rekorddöntésének napján végigizgulhatta fia sikeres csúcskísérletét is. Anya és fia 2008. október 5-én Lignanoban a dinamikus kategóriában próbált meg a rekordlisták élére kerülni. Mind a ketten az uszonyos versenyszám legjobb eredményét kívánták megdönteni. »
Az ismert német szabadtüdős versenyző, Tom Sietas olyan eredményt ért el, amit az AIDA által hitelesített rekordként még soha senki: egy levegővel (előzetes oxigénes lélegzés nélkül) több, mint tíz percet volt a víz alatt! »
A HMS Hunter roncsaira bukkantak Norvégia partjainál nemrégiben. Még a második világháború idején süllyesztették el a németek a brit rombolót. »