Az Oriskany elsüllyesztése nagy diadalt eredményezett. A repülőgép-hordozó, mint a legnagyobb mesterséges zátony nem a hadsereg, hanem a turizmus számára igazi nyereség.  »
Elhunyt Loic Leferme, a mélymerülés eddigi világcsúcstartója edzés közben. A 36 éves francia sportoló Villefranche-sur-mernél gyakorolt, amikor merülés közben megállt a szíve és már nem sikerült újraéleszteni. »
A mostani rangsor, az első a divecenter.hu történetében, bepillantást enged abba, hogy olvasóik mit gondolnak az egyes merülő helyekről és úti célokról. Lehetett volna több vagy kevesebb szavazat is, de érdemben a kialakult sorrendeket aligha befolyásolta volna még pár voks.  »
2006 június 22-én Riczler Gusztáv új mélymerülő csúcsot állított fel. Az egyiptomi búvárszövetség által hitelesített új rekord Unsupported kategóriában 270 m. »
Nem két, hanem három darabra tört a Titanic az 1912. április 15-re virradó végzetes éjszakán - állítják amerikai kutatók. Ennek következtében sokkal gyorsabban elsüllyedt a jéghegynek ütközött óriási luxushajó, mint azt korábban hitték. »
Az orosz hölgy egyedülálló jelenség, majdnem az összes csúcsot ő tartja a női számokban. Most ismét fantasztikusat teljesített, Moszkvában újra túlszárnyalta az eddigi rekordokat. »
Hosszú volt az út a hagyományos magasságmérőtől a csuklón hordozható GPS-ig, ez vitathatatlan. Ami azonban néhány éve még elképzelhetetlen volt, mára valósággá vált: az outdoor-komputerekkel napjainkban immár egyszerűen megtervezhetjük fizikai gyakorlatainkat és folyamatos kontroll alatt tarthatjuk szervezetünkket, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki magunkból. A következőkben bepillantunk az outdoorórák univerzumába, és megpróbáljuk megismerni a találmányt, mely gyökeres változást hozott a szabadidősportok világába. »
Brit kolumbiai búvárok egy Boeing 737 utasszállítót süllyesztettek el mesterséges zátonyként. Forrás: www.divecenter.hu »
Eddig még ismeretlen repülőgép roncsára bukkantak magyar búvárok Hurghadán. A roncsot az egyiptomi Hurghada tengerpartján a napokban új bázist nyitott Deep Dreams búvárai találták. »
Atlanta eddig leginkább az 1996-os olimpiájáról, a CNN és a Coca-Cola központról volt híres. Most a halaktól remélik a turizmus fellendülését. Itt építették fel ugyanis a világ legnagyobb akváriumát, ami nov. 23-án nyílt meg.  »
A P29 aknaszedő hajót nem egy Málta partjainál tomboló tengeri csata jutatta a víz alá, nem is az ország védelmi vonala lőtt bakot a hajó tengerfenékre küldésével. A sziget ezzel a víz alatti látványossággal akarja tovább öregbíteni hírnevét a búvárvilágban. »
Egy parti merülés során bajba került egy négy fős búvárcsoport, amikor a merülőhelyre gyalog akartak eljutni egy vízzel lepett töltésen keresztül. A csoport egyik tagja, a 47 éves Lesley Clark, életét vesztette. »
Búvár
Az Északi-tenger olaj- és gázkútjain dolgozó ipari búvárok, fizetésemelést kértek. »
Riczler Gusztáv ismét rekorddöntésre készül. A saját maga által másfél éve beállított 214 méteres teljesítményt szeretné felül -vagy inkább alul?- múlni. A merüléssel kapcsolatban személyesen Gusztit kerestük meg.  »
A világ legmélyebb völgyében rejtőzve és fenséges sivatagi hegyek által védve, a Holt-tenger az egyik legfontosabb képződménye a rejtélyek, csodák és bibliai legendák földjének.  »
Martin Stepanek, a cseh származású szabadtüdős búvár két kategóriában is rekordot döntött. »
Tom Sietas elsősorban arról híres, hogy gyakorláson állítólag már a hihetetlen 10 percig is bírta egy lélegzetvétellel a víz alatt, de a hivatalos rekordot is ő tartja közel 9 perces eredménnyel. »
Az osztrák búvárok elsőszámú gyakorlóhelyének számító Neufeldersee számos magyar búvár számára is jól ismert terep. Ám a jég alá merülés még ezen a helyen is végzetessé válhat, ha valaki nem tartja be a biztonsági szabályokat. »
1985-ben találták meg a Titanic maradványait, azóta az a nézet terjedt el, hogy a hajó két részre tört, és körülbelül 20 perc alatt süllyedt el. Most azonban újabb darabokat találtak, és ez átírhatja a forgatókönyvet.  »
A tenger nyugodt. A felszínen lebegek mozdulatlanul. Csak a légzésemre figyelek és a teljes relaxációra. Az arcom belehajtom a vízbe. Mélybe vesző falak és a nagy kékség mindenütt. Lenyűgöző ez a nyugalom. »