Futás
2019. szeptember 8.: Wizz Air Budapest Félmaraton
2019. szeptember 8-án rajtol az idei 31. Wizz Air Budapest Félmaraton, páros, trió időpont, helyszín infók.  »
Idén is hatalmas küzdelmeknek, elképesztő teljesítményeknek lehettünk tanúi az Ultrabalatonon, melyen az egyéni és a csapatos teljesítők 212 km-t tettek meg mintegy másfél nap alatt. Az embert próbáló megmérettetés első napján az időjárás sem könnyítette meg a rekordlétszámú mezőny küzdelmét. »
Kellemes napsütéses futóidőben, 15 fokos hőmérsékletben gyülekeztek június 13-án, szombaton a mátrafüredi rajtnál kora délelőtt azok a futók, akik arra vállalkoztak, hogy legyőzzék a hegyet, és teljesítsék a Kékes Csúcsfutás 11,6 kilométeres távját, melyben a szintemelkedés 671 méter.  »
A június 27-én, szombaton, Miskolcon és környékén megrendezendő 17. Bükki Hegyi Maraton nemzetközi futóverseny házigazdái négy teljesen új pályával várják a futás amatőr és profi szerelmeseit. Komoly változást jelent a korábbi évekhez képest, hogy a rajt és a cél egy helyen lesz. »
Idén már hatodik alkalommal ad otthont a Pesti rakpart a BSI által szervezett futógálának. A 6. Generali Duna-parti Futógála május 30-án, szombaton délután lesz, a Pesti alsó rakpart Dráva utcai lehajtójánál.  »
A 16. K&H olimpiai maraton váltón a közös futásé és a futócsapatoké a főszerep: több száz váltócsapat megmérettetésére kerül sor május 17-én a budapesti Kossuth téren. A Parlament szomszédságában a résztvevők három versenyszám közül választhatnak. »
Ha csapatjátékos vagy, ha szereted a hangulatos közösségi eseményeket, ha fontos, hogy mások számítanak rád, na és a futás a szenvedélyed, akkor ott a helyed az év legnagyobb váltófutóversenyén!  »
Próbáld ki a futást, ismerkedj meg a futóversenyek hangulatával! Fusd le életed első 5 kilométerét a Duna-parton! Hogy miért? Az öt kilométer egy tökéletes táv. Kell hozzá egy kevés edzés, a felkészülés sem vesz el sok időt az életedből, és a versenyen is hamar túl leszel.  »
Április 19-én Budapesten huszonnegyedik alkalommal rajtol a T-Home Vivicittá Városvédő Futás. A világ mintegy 50 nagyvárosában közel negyed millióan csatlakoznak minden esztendő tavaszán. Budapesten tavaly rekord létszámú, 11200 futó hívta fel a figyelmet életterünk védelmére. »
Február 1-jén kerül megrendezésre a II. URBÁNFY JENŐ EMLÉKVERSENY Csíkóváralján. Gyertek futni! »
2009 őszén startolva Hidvégi-Üstös Pál a világon elsőként küzdi keresztül magát a Grand Szaharán, tehát az igazi homoksivatagon. Több mint 10ezer kilométernyi sivatagra és 7 hónapos távollétre számít. »
Az osztrák extrém hegyi bajnokságon ismét magyar sportoló vehette át az egyik koronát - igaz, Ziskó Balázs (X2S-KONA TEAM) nem tudta megismételni tavalyi győzelmét, idén a második helyet szerezte meg. Közel egy órás küzdelemben a hihetetlen meredek terepen csupán 3 másodperc döntött az aranyéremről! »
Június 20-án 10 órakor elrajtol az Ultrabalaton futóverseny eddigi történetének legnépesebb mezőnye, hogy közel két nap alatt Tihanytól Tihanyig körbefussa Közép-Európa legnagyobb tavát, a Balatont. »
314-en voltak kíváncsiak a Vértesre a 3.-ik Lowe Alpine Maraton és Félmaraton alkalmából. Ebből 114 futó állt együtt a negyed kilenckor tömegrajthoz. Sajnos negyed órát csúszott a rajtjuk. A rajt prócedurán egyértelműen változtatnunk kell. »
Május 30-án, szombaton a BSI hatodik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált Generali Duna-parti Futógálát. A futóeseménynek a pesti alsó rakpart ad otthont, a futók végig a Duna mellett haladva, a fővárosi látványosságok szomszédságában teljesítik majd választott távjukat. »
Május 9-én Orfűn rendezik meg az Orfűi Duatlon OB-t, melyen minden eddiginél több, mintegy 250 sportoló méretteti meg magát. A bajnoki címek, helyezések eldöntése mellett ez az utolsó lehetőség arra, hogy a versenyzők indulási jogot szerezzenek a május 22-24. között megrendezendő budapesti duatlon Eb-re. »
A háromszoros olimpiai aranyérmes jamaikai sprinter, Usain Bolt és a PUMA Bostont választotta a Street Meet World Tour első állomásának. Az eseményt április 26-án, vasárnap rendezték meg a bostoni Fan Pier-nél. »
Májusban a BSI nem csak a futás szerelmeseinek kedvez majd eseményeivel, de a kerékpározás és a görkorcsolya híveinek is ajánl programot.  »
Március 31-én Budapesten és április 4-én Szerencsen gyalogolhatunk együtt Monspart Saroltávan egészségünkért. Részletes programot itt találod. >> »
3 kanadai ultrafutó fantasztikus idővel állítoott fel rekordot a Déli-sark átszelésében. Ray Zahab ultrafutó vezetésével Kevin Valley, Richard Weber az 1130 km-es távot sífutóléccel, hótalppal és gyalog tette meg. »
Usain Bolt az elmúlt hetet Monte Carlóban töltötte, ahol a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (IAAF) átvette az Év atlétája 2008 díjat. »