Futás
2019.09.29.: SPAR Budapest Maraton Fesztivál
2019.09.29-én mintegy 30 ezren rajtolnak a 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A hazai és külföldi futók már lázasan készülődnek. Az idei év egyik újdonsága, hogy új helyszín és útvonal várja a résztvevőket.  »
Cipőt számolt az Asics a Budapest Maratonon, a végeredmény nekik kedvezett. »
A Coca-Cola Női Futógála több táv teljesítésére hívja a Margitszigetre az egészséges mozgással egybekötött kikapcsolódásra vágyó hölgyeket. A több ezer lelkes hölgy számára lehetőség nyílik, hogy kortól függetlenül résztvevője legyen egy sportban és élményben gazdag rendezvénynek. »
Haile Gebrselassie 2 óra 3 perc 59 másodperces világcsúccsal nyerte meg a 35. Berlin Marathont. Gebre a saját maga által tartott rekordot döntötte meg, amit tavaly ér el ugyancsak Berlinben (2:04:26).  »
Fergeteges hangulatban telt a 13. K&H éjszakai futás, ahol a résztvevők egy kellemes sportesemény alkalmával közösen búcsúztatták el az idei nyarat. A tűzijátékot követően több mint 3400 lelkes sportolni vágyó indult el a Roosevelt térről, hogy teljesítse a 6,5 km-es távot. »
Több, mint hétezren indultak a hétvégi 23. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon, köztük 45 országból érkezett több, mint ezer külföldi futó. A rekord hőség miatt a szervezők a szokásosnál több frissítő állomást és zuhanykaput telepítettek, azonban így is több futó kapott hőgutát. »
Fussd le Te is az 1862 m-es távot az új Duna Hídon szeptember 13-án, szombaton! Rajt a Megyeri híd északi oldalán, cél pedig az Újpesti hídfőnél.  »
A váltófutás augusztus 1-én pénteken Zamárdiból indul, s augusztus 10-én vasárnap Balatonalmádiban ér véget. »
Nyolcszázötven résztvevő tesztelte le a 10. TVK Triatlon Nagyhét hétfői harmadik napján a hétvégi világkupa futópályáját. Ezen a napon már megérkezett az első fecske is a profik közül, aki nem volt más, mint a kanadai Kyle Jones. »
Július 12-én (szombaton) kerül megrendezésre több versenyszámban is a Futapest - Baracska Crossfutás! Gyertek futni! »
Négy egyéni- és egy váltószámot kínál a futást és a természetet kedvelő amatőr és igazolt sportbarátok számára a 16. Bükki Hegyi Maraton nemzetközi verseny. Az Igazi kihívás, csodálatos környezetben! mottót viselő erőpróbát június 28-án, szombaton rendezik meg Miskolcon, illetve a Bükk-hegységben.  »
4500 nő húzott futócipőt vasárnap, hogy részt vegyenek a 13. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán. A Margitszigeten a Víztoronynál gyűltek össze a sportot és az egészséges életmódot szerető lányok, anyukák és nagymamák, hogy közösen mozoghassanak a kellemes időben. »
Tizenkétezer-kilencszázan választották vasárnapi programként a Futás Napját, azaz a 23. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivált. Az október 5-én, a budapesti Hősök terén és Városligetben megrendezett eseményen a futást szeretők tíz futószám közül választhatták ki a számukra ideálist.  »
A Rózsaszín Egészségnap és Lánchíd séta keretében, amelyet az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervez, Budapesten, a Roosevelt téren háromszor indulnak a futószámok 2008. október 5-én. 16.00 órakor, 17.00-kor és végül 18.00 órakor. »
A Budapesttől 80 km-re észak-keletre fekvő Bér község közelében, Virágospusztán (Andezit Hotel) kerül megrendezésre a II. Béri Terep Félmaratonterepfutó verseny, ahol két távon is bizonyíthatod rátermettségedet, edzettségedtől függően szeptember 21-én, vasárnap!  »
Több mint 6000 futó áll rajthoz szeptember 7-én, vasárnap a Városligetben a 23. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon. A magyarok mellett 43 ország több mint 1000 futóturistája érkezik Budapestre szeptember első hétvégéjén. »
Augusztus 23-án (szombat) Borosjenőn kerül megrendezésre a Futapest következő Crossfutása. »
Augusztus 17-én (szombaton) kerül megrendezésre Zebegényen a Futapest-Zebegény Crossfutás 13 km, 4 km és 300 m-es távon.  »
A 12. TVK BG Triatlon Világkupán ezúttal is sztárparádé lesz. Az újdonsült világbajnok spanyol Javier Gomez és az ötkarikás játékokon az aranyért vívott harcban egyik, ha nem a legnagyobb riválisaként jegyzett korábbi U23-as világbajnok ausztrál Brad Kahlefeldt csatája igazi sportcsemegét ígér! »
Hídvégi-Üstös Pál május 19-én rajtolt el Fekete Tisza forrástól, Kőrösmezőről, hogy 22 nap alatt lefussa a folyó teljes hosszát, a forrástól a torkolatig. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tiszamenti élővilág védelmére. »
A jamaikai sprinter, Usain Bolt lett a világ leggyorsabb embere, miután 9,72 másodperc alatt teljesítette a 100 méteres távot szombaton New Yorkban, legyőzve a jelenlegi világbajnokot, az amerikai Tyson Gay-t.  »