Futás
2019.09.29.: SPAR Budapest Maraton Fesztivál
2019.09.29-én mintegy 30 ezren rajtolnak a 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A hazai és külföldi futók már lázasan készülődnek. Az idei év egyik újdonsága, hogy új helyszín és útvonal várja a résztvevőket.  »
A spanyolországi Elgoibarban megrendezték a 6470 méteres mezei futóversenyt. A pálya nehézsége ellenére Kálovics Anikó a táv feléig vezette a mezőnyt.  »
Kálovics Anikó második helyezést ért el a hétvégén a brüsszeli mezei futókupán. Vele egyedül az etióp Erkesso-nak sikerült felvenni a versenyt, aki a cél előtt végül nagy hajrával nyerte meg a viadalt.  »
Az olaszországi legnanoi Európa-bajnokságon többszörös magyar siker született! Bene Barnabás Európa leggyorsabb és legkeményebb futójának bizonyult az első alkalommal megrendezett U23 versenyben, leelőzve a közel 100 atlétát.  »
A 11.Coca-Cola Női Futógálát október 29-én vasárnap a Margitszigeten tartották meg. A zord időjárás a hölgyeket nem tartotta vissza, így a rajt közeledtével az eső el is állt, és a célban már ragyogó nap sütött a beérkezőkre.  »
Címvédés történt a Bécs-Pozsony-Budapest Samsung Szupermaratonon 23-án, a lengyel Jaroslaw Janicki (22:23:46) a férfiak között, a német Maria Bak (26:11:53) a nők között bizonyított ismét.  »
A vasárnapi 21. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon magyar győzelem született, Tóth Tamás és Földingné Nagy Judit bizonyultak a legjobbaknak.  »
Szeptember 29-én reggel 7 órakor indult a Spartathlon 246 fős mezőnye Athénban, az Akropolisz lábától.  »
Minden futónak van egy története. Mikor és hol kezdett futni, miért gondolta úgy, hogy a futás lesz az, amivel a testi, lelki és szellemi jólétet elősegíti vagy akár megteremti.  »
Szombaton Szegeden rajtolt a K&H olimpiai futónapok őszi versenysorozata. »
Nyárbúcsúztatás 3500 fős nevezési rekorddal Szombaton éjjel mintegy háromezer-ötszázan búcsúztatták futva a nyarat a K&H olimpiai éjszakai futáson, a Világjátékok Alapítvány és a BSI közös rendezvényén.  »
Az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének elnöksége Bérces Editet és Kalotai Leventét választotta a 2006-os év ultrafutóinak.  »
Mindenkit vár a bankúti terep szombaton délután. A kocogós, sétálós futótúrán titkos útvonalat választottak a vezetők, de ha valaki nem bírja az ütemet, nem kell attól tartania, hogy egyedül kell hazatalálnia. »
Nordic Walking - nem nagyon van másik olyan sport, mely tőlünk nyugatra ennél gyorsabban nyert volna teret és híveket. A szorgalmas nordicosok már hozzá vannak szokva a túrázók, futók, kerékpárosok, autósok értetlen és szánakozó fejrázásához.

 »
A hatvanas évek a túlzásba vitt, kifinomult kínzóeszközzé fejlesztett intervallmódszer uralma alatt zajlottak. Nagyszerű eredmények születtek, de a tudományos, magas intenzitású edzésmódszer sok atlétát égetett ki vagy vette el tőlük a futás örömét. »
Rekordmezőnnyel indult el október 19-én a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton. Tavaly 138-an, idén 166-an neveztek váltó futásra, egyéniben 46-an indultak el a 316 kilométeres távon.  »
Vasárnap, október 15-én 21. alkalommal rajtol el a Plus Budapest Nemzetközi
Maraton és Futófesztivál a Hősök teréről.  »
A futók biztonsága érdekében elhalasztják az október 1-re tervezett Plus Budapest Nemzetközi Maratont. »
Az ABLON Business Run a tavalyi évben debütált, idén pedig már közel 1300 fővel rajtolt.  »
Szombaton éjjel mintegy háromezer-ötszázan búcsúztatták futva a nyarat a K&H olimpiai éjszakai futáson, a Világjátékok Alapítvány és a BSI közös rendezvényén. »
Több mint 6300 futó áll rajthoz szeptember 3-án, vasárnap a Városligetben a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon. A magyarok mellett 42 ország csaknem 1000 futóturistája érkezik Budapestre szeptember első hétvégéjén.  »