Futás
2019.09.29.: SPAR Budapest Maraton Fesztivál
2019.09.29-én mintegy 30 ezren rajtolnak a 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A hazai és külföldi futók már lázasan készülődnek. Az idei év egyik újdonsága, hogy új helyszín és útvonal várja a résztvevőket.  »
Töltsd idén ezt a napot családoddal, vagy iskolatársaiddal és fussátok körbe a város legszebb pontjait!
A gyerekek és a felnőttek egyaránt könnyedén teljesíteni tudják a távot, közösen, jó hangulatban sportolhatnak.  »
Az idén 30 éves Budapest Félmaraton névadó szponzora a Wizz Air lett, miután a szervező Budapest Sportiroda és a légitársaság ötéves együttműködési megállapodást kötött. Az idei félmaratont szeptember 14-én rendezik.  »
Rajt:
Ultramaraton & Maraton: 09.00
Félmaraton & Minimaraton: 09.30
A rajt és cél helyszíne: Szár, Sportcsarnok »
 »
November 10-én, vasárnap 13. alkalommal rendezik meg a Tudás Útja futóversenyt, melynek mezőnyében olimpikonnal, egyetemi rektorral és ironmannel is lehet majd találkozni.  »
A Miskolci Barátság Maraton elnevezésű futófesztivált október 27-én, vasárnap rendezik meg a borsodi megyeszékhely központjában. Barátság Maraton új pályán, új központtal. »
Eged-hegyi Sherpa Rally Immár 6. alkalommal! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a korábbi évek sikeres hagyományait követve, ebben az évben is megrendezésre kerül versenyünk. »
TISZAÚJVÁROS, 2013. AUGUSZTUS 3-11.  »
Június 1-jén hetedik alkalommal rajtol el az Ultrabalaton minden eddiginél népesebb mezőnye, hogy közel két nap alatt körbefussa Közép-Európa legnagyobb tavát, a Balatont.  »
A pünkösdi hosszú hétvégén megrendezésre kerülő VI. Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóverseny felnőtt és gyermekfutamaira összesen mintegy kétezer sportolót várnak a szervezők. »
Szigorú szabályok mellett 2014-ben rekumbenssel is nekivághatsz augusztus 23-24-én a 12 vagy 24 órás kihívásnak, valamint elindulhatsz akár a 100 km-es vagy épp az éjszakai 100 mérföldes kategóriában is!
 »
Október 13–án (vasárnap), a Városligetben 09.30-kor rajtol az idei SPAR Budapest Maraton. Útvonal, részletek itt. »
 »
A 2013-as év legszínesebb, legnagyobb jelentőségű kalandora és természetjárója a National Geographic szavazásán, a katalán terepfutó Kilian Jornet, a Salomon sportolója, termékfejlesztője és csúcstartója, aki évek óta a sportág egyik legjelentősebb sportolója, versenyzője. »
A PUMA piacra dobta a futók számára készült alkalmazását, a PUMATRAC-et, amely jelenleg iPhone-on érhető el. Felhasználóbarát kialakítását a Tictrac technológiának köszönheti: a PUMATRAC érzékeli, hogyan befolyásolják a külső körülmények a futási teljesítményt. Azzal, hogy betekintést nyerünk a futási szokásokba, az alkalmazás arra motiválja a mozogni vágyókat, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból edzés közben, és e közben jól is szórakozzanak!

 »
25-26 fokos melegben 11.400 futó érkezett célba tavaly. 1500 külföldi, 54 országból utazott Budapestre erre a hétvégére. Szeptember 8-án rendezik meg az idei Nike Budapest Félmaratont. RÉSZLETEK ITT! >> »
A Budapest Sportiroda (BSI) az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának véleményét figyelembe véve, egyetértésben a vízirendészet vezetésével, úgy döntött, hogy az augusztus 10-re meghirdetett 4. BSI Velencei Tóúszást a hétvégére várható záporra, zivatarra hajló időjárás és erős széllökések miatt elhalasztja. »
A Hortobágyi Nemzeti Park ismét megnyitja kapuit a sportolni vágyók előtt. Július 13-án jubileumi tízedik alkalommal nyitja meg kapuit a világon egyedülálló, páratlan természeti értéket képviselő Hortobágyi Nemzeti Park, Magyarország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja az E.ON Délibáb Sportfesztivál résztvevői számára. »
Remek időben rendezték a pünkösdi hétvégén a hatodik alkalommal kiírt Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóversenyt, mely az évek során a Balaton-parti városban többnapos futófesztivállá nőtte ki magát.  »
A Békéscsaba melletti Pósteleken rendezték meg a Royal Vodka Fighters' run versenyt, mely jelentős sikert könyvelt el azzal, hogy 2012-höz képest száznál is több nevezés érkezett a Vozár Attila vezette szervező csapathoz.  »