Outdoor  »  Futás  »  K&H olimpiai éjszakai futás

K&H olimpiai éjszakai futás

2006. szeptember 11.
 
Eddig 0 hozzászólás
Nyárbúcsúztatás 3500 fős nevezési rekorddal Szombaton éjjel mintegy háromezer-ötszázan búcsúztatták futva a nyarat a K&H olimpiai éjszakai futáson, a Világjátékok Alapítvány és a BSI közös rendezvényén.
A főváros egyetlen éjszakai futóversenyén a kiváló hangulatot a fényárban úszó Budapest mellett az este fél héttől folyamatosan tartó zenés-táncos programok biztosították.

A K&H olimpiai éjszakai futás a "Tekintsd meg futva az esti Budapestet" gondolat jegyében immár tizenegyedik alkalommal kapcsolta össze a kultúrát és a sportot. Este fél héttől a kilenc órai rajtig folyamatosan zenei programok, pomponbemutató, tánc show és fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. A különleges bemelegítést az előző évekhez hasonlóan Péter Attila csaknem 1 órás tánc show-ja jelentette. A 6,5 kilométeres táv útvonala sorra fűzte fel Budapest legszebb, a Világörökséghez tartozó városrészeit. A Lánchíd pesti előteréből rajtoló futóknak csaknem 7 percre volt szükségük, hogy átlépjék a rajtvonalat. A rekordmezőny, miután átfutott az Alagúton, egy kisebb körben elhaladt a Budavári Palota alatt, majd visszatért a Lánchídon át a pesti oldalra. A leggyorsabbaknak mindössze 19 percre volt szükségük a táv teljesítéséhez, ám a Budapest fényeiben legtovább gyönyörködő amatőr futók is célba értek egy órán belül.

A verseny nevéhez hűen a közönség ismét kiváló sportolókkal, olimpikonokkal találkozhatott az eseményen. Szombat este a kajak-kenu kiválóságai, Kammerer Zoltán, Horváth Gábor, Kucsera Gábor és Pulai Imre bíztatták a nyárbúcsúztató futókat, akik közül a szerencséseket dedikált ajándékokkal is megjutalmazták.A BSI őszi versenyszezonja szeptember 16-án délelőtt a K&H olimpiai futónapok szegedi állomásával, délután pedig Budapesten a 2.ABLON Business Run-nal folytatódik.

Eredmények:

Férfiak:

1. Jackton Odiambo (Kenya) és
    Szemeti Péter (UTE) 19:03
3. Kedves Roland (Mezőtúri DSI) 19:08

Nők

1. Teveli Petra (UTE) 21:56
2. Garami Katalin (Szuperinfó) 23:29
3. Kácser Zita (Dunaújváros) 23:43