Síelés
Európa: autópályadíjak, matricák és útdíjak
Európai autópályák információ: autópályadíj, autópálya matrica, autópálya térkép és webkamera, benzin és dízel árak, maximális megengedett sebesség. (frissítve 2018.november 13-án)...  »
A Colorado állambeli Beaver Creek lejtőjén, az alpesi sí világkupa versenyein az amerikaiak produkáltak. Alig engedtek fel 1-2 európait a dobogókra. Az utolsó számban, a műlesiklásban sokan kiestek a jeges pályán, így a szabadkártyásoknak is termett babér.  »
Ezentúl, aki Dubaiban nyaral, és megunja, hogy a tengerparton barnuljon, az pár perces séta után felcsatolhatja a léceit, és síelhet egyet. Persze ? egyelőre(?) - beltéren, egy bevásárlóközpontban. De az élmény így is rendkívüli.  »
Megpróbálom leírni a leírhatatlant. Gondolom mindenkiben, pusztán a "Kaukázus" szó hallatán, megjelennek a képek a vad és ismeretlen vidékről, a félelmetes hegyekről, az antropológiában oly sokat emlegetett kaukázusi embertípusról, a kefirről stb. Kinek mi. Senki sem téved, aki egy különleges, egzotikus mesevilágot képzel el magában. »
Meglepetésre a norvég Aksel Lund Svindal nyerte az évadnyitó szuper-óriásműlesikló (Super-G) sí-világkupát. A helyszín a kanadai Lake Louise volt, ahol Bode Miller és a Herminátor is betlizett.  »
A carving az alpinsíelést alapjaiban megváltoztatta. Az üzletekben többnyire carvinglécekkel találkozunk, amelyeket jellegzetes babapiskóta formájukról ismerhetünk fel. Ma már nem lehet új ún. hagyományos sílécet kapni, a használt hagyományos felszerelés pedig szinte ingyen cserél gazdát. »
A sí állóképességi sport, úgy "kiszívja" az ember erejét, mint az úszás. Ne menj a hegyre valamennyi előedzettség nélkül. A nagy magassággal járó alacsony oxigénkoncentráció erősen igénybe veszi a szervezetet. A bemelegítés (gimnasztika), illetve az előedzés (futás, kerékpározás, úszás) balesetmegelőző hatású, így nemcsak síelés, hanem mindenféle edzés előtt hasznos. »
A söldeni gleccseren október 23-án a férfiak számára is megkezdődött az alpesi világkupa szezon. A 32 éves Herman Maier "nem-szezon eleji" formát mutatva győzött, amivel második helyre jött fel a vk világranglistán.  »
Európa síparadicsomait bemutató sorozatunkban most a luxus és a szépség szinonímáját, a svájci St. Moritz-ot vesszük górcső alá.  »
Mindenki más már kiesett volna, de Bode Miller a maga sajátságos stílusával, néha már-már a fizika törvényeit meghazudtolva jutott le a coloradoi világkupa pályán. Az amerikai házibajnokságot a finn Palander "rontotta el".  »
Bár néhány síelőt olyan rossz körülmények között indítottak el, hogy nem látták maguk előtt a talajt, sem pedig a következő három kaput, mégis megrendezték Beaver Creekben a Super-G világkupa futamát. Ennek persze nem mindenki örült. A győztes azért nem panaszkodott.  »
Fritz Strobl nyerte november 26-án a lesikló (downhill-DH) világkupa versenyét. Nem indult egyszerűen a napja, ugyanis a hegytetőn jött rá, hogy nincs nála a versenyruha. Anélkül pedig nem engedik rajzhoz állni, hiába olimpiai bajnok... »
Téliszörf-sorozatunk folytatásaként a másik nagy kedvencet, a snowkite-ot mutatjuk be. 15 évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy az ejtőernyő-siklóernyő és a szörf keverékeként elkezdett próbálkozások bármifajta eredményre vezethetnek. »
A statisztikák szerint az utóbbi években a lavinaáldozatok száma megduplázódott. A balesetek nagy részéért maguk az áldozatok felelősek, mert nem figyelnek a környezet jelzéseire vagy, meggondolatlanul az extrémebb, lavinaveszélyes pályákra merészkednek, illetve nincsenek felkészülve az esetleges hó-csuszamlásokra. A sportpiac magazin a hegymászó Erőss Zsolt és a több évtizedes tapasztalattal rendelkező síoktató, Vince P. Márton tanácsát kérte ki a témában. »
Ha szörfről van szó, manapság nem csupán a bay watch izmos hullámlovasai jutnak az eszünkbe. Az évek során jó néhány válfajjal egészült ki a sport: a népszerű windszörf (olimpiai sportág!) És a kiteszörf mellett hódít a téli szörfözés. »
Síelés
Davos Svájc legnagyobb síparadicsoma, és egyben Európa legmagasabban fekvő városa. Nem a bulizás fővárosa, viszont óriási pályaterülettel büszkélkedhet, ahol mindenki találhat kedvére való terepet.  »
 
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14