Gyerekbarát
Sonnentherme élményfürdő - Lutzmannsburg
Burgenlandban, Lutzmannsburgban a magyar-osztrák határnál található a Sonnentherme fürdő, Európa vezető baba- és gyermektermálfürdője. Ausztria TOP 10 fürdői között számon tartott ...  »
Idén második alkalommal rendezi meg a Slow Budapest csapata egyhetes programsorozatát, a Slow Hetet, azzal a céllal, hogy egyre többen megismerhessék itthon is a tudatos visszalassulás mikéntjét. A Slow Hét programja itt. »
Vásárolhat 24 órás, 72 órás vagy hetijegyet. A rendszeres felhasználók számára javasoljuk a MOL Bubi Start, féléves vagy az éves MOL Bubi bérlet megvásárlását. »
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB).
Félmaratoni Budapest Bajnokság
"Akadémiai 6-os"
 »
A kiállítás célja, felhívni a figyelmet arra, hogy életünkben, egészségünk megőrzésében mennyire fontos szerepet tölt be a víz. Hogyan óvjuk meg, hogyan hasznosítsuk, gazdálkodjunk vele. Bemutatják, hogy különböző területeken milyen szerepe van a víznek. »
Az Amazonastól a Himalájáig a világ tíz természeti csodája néz szembe a pusztulással, ha a klímaváltozás a jelenlegi ütemben folytatódik - figyelmeztet a WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet. »
A legtöbben úgy gondolják, hogy a környezettudatos magatartás elterjedésével sem lehetne megakadályozni a hibás politikai döntések, a profitéhség és a feltörekvő országok pusztítóan növekvő fogyasztásának következményeit. »
A vizsgálatok szerint a hazai termékeken az előző évhez képest kevesebb a permetszerek maradványa, míg az importárukban lényegesen több a mérgező anyag. »
Ezzel a címmel hirdet pályázatot a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület (MKKE) szülők és nagyszülők számára az alábbi témában. »
Jacques Diouf az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szenegáli születésű főigazgatója a Víz Világnapja alkalmából rendezett konferencián kiemelte, hogy napjainkban 1.2 milliárd ember él olyan területeken, ahol bizonytalan a vízellátás. »
A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Három folyó kerékpáros túraútvonal elnevezésű nyereményjátékában fotógyűjtési pályázatot hirdet az irányjelző táblákról. »
Városi kerékpár
Tanácsok, tudnivalók a MOL Bubi használatához »
A budapestiek 97 százaléka, a vidékiek 86 százaléka ismeri a tavaly ősszel elindult fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit. A megkérdezettek háromnegyede kifejezetten örült a közbringarendszernek, amely színesebbé teszi a kerékpáros kultúrát.  »
Fedezd fel a természetet a Helly Hansen aláöltözeteiben! Fotópályázat részletei itt!
 »
Idén minden eddiginél több fotós, rekord számú képpel jelentkezett a GDF-SUEZ Az Év Természetfotósa pályázatra.  »
A vízválság: vihar a teáskanálban. Ma, miközben víz önti el Banglades falvait, mi feltöltjük otthoni úszómedencéinket; míg teljes szigetek tűnnek el Északon, mi teletankoljuk városi terepjáróinkat, és ember ültette erdőkbe kocsikázunk. »
Magyar programot is jutalmaztak Brüsszelben, a környezetvédelmi
Oscar-díjnak nevezett Energy Globe versenyen. »
Budapestről, a Városháza Parkból indul országos turnéjára az a kamion, amely összesen 23 városba látogat el a következő egy hónapban, hogy interaktív kiállítással ismertesse a hulladékok újrahasznosításának folyamatát. »
Az Amazonastól a Himalájáig a világ tíz természeti csodája néz szembe a pusztulással, ha a klímaváltozás a jelenlegi ütemben folytatódik - figyelmeztet a WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet. »
Az üvegházhatás következményei az óceánok mélyén is tapasztalhatók: A szén-dioxid kibocsátás már 4500 méter mélyen is mérhető - állapították meg a Németországi Kiel-ben lévő Leibniz Intézet kutatói.  »
Környezet
Az éghajlatváltozás nem kíméli a vizek élővilágát, a melegedő óceánok komoly veszélyt jelentenek a különböző halfajokra. A Sark- és Tengerkutató Intézet kutatói az északi Wadden-tengerben élő halfajt, az anyaagolnákat tanulmányozták.  »