Főoldal  »  Sportpiac Magazin  »  2009/4.

A 2009/4. szám tartalmából

Hírek
Újabb rekord: a Groupama 3 trimarán megdöntötte a földközi-tengeri átkelés rekordját > Protest Clinic Wakeboard Tour > Billabong Pro Tahiti ? A hullámlovaglás utazó cirkusza > Aranyat nyert a magyar raftingválogatott! > Sárcsata a Bükkben ? Parti Németországból jött, hogy pünkösdi király legyen > Gyorsmászás Világkupa ? magyar siker > 27 méterről az Atlanti-óceánba ? Red Bull Cliff Diving 2009 > Jet-ski Star Kupa 2009 Dunaharaszti > Nyári gyerektábor Siófokon a Surfcampingben > Könyvajánló ? Szabó Győző: Supertravel

Kékszalag-esélylatolgató. Kik lesznek a legjobbak?
Nehéz megjósolni, hogy ki lesz a biztos befutó az idei Kékszalagon. Esélyt latolgatni azonban izgalmas feladat, a most következőkben Borbély Ferkóval mérlegelünk.

Volvo Ocean Race, a legnagyobb Föld-kerülő vitorlásverseny .
A világ legnagyobb Föld-kerülő vitorlásversenye október 10-én indult a spanyolországi Alicante kikötőjéből. Nyolc hetvenlábas hajó vágott neki a versenynek. Az idei sorozat tizenkét szakaszból áll.

Újdonságok

Első magyar nő a Mont Everesten > Ugyan Anita a világ tetején
Ugyan Anita május 21-én kora reggel elérte a Mount Everest 8848 méter magas csúcsát. A hegymászónőnek a világ legmagasabb hegycsúcsa már a negyedik nyolcezer méter feletti sikere volt.

Manaslu-expedíció> Sikeres csúcsmászás a tragédia árnyékában
Május 19-én Erőss Zsolt és Barna Dániel sikeresen feljutottak a világ tizedik legmagasabb hegycsúcsára, a Manaslura. Ezután azonban szörnyű tragédia érte az expedíciót: ereszkedés közben balesetet szenvedett és elhunyt dr. Szabó Levente, a magyar alpinistacsapat orvosa.

A deszkák angyalai > Top 10 deszkás csaj
A világ legsikeresebb és legszebb szörfös leányai közül választottunk tízet, köztük két magyar hölgyet. Ők azok, akik már sokszor megmutatták, hogyan kell úgy deszkát lovagolni, hogy az egész világ felfigyeljen rájuk.

Top 15. Balaton legmenőbb kikötői
Minden tulajdonos szeretné biztonságos helyen tartani vitorlását, sokszor azonban nem is olyan könnyű kiválasztani a megfelelő kikötőt. Rengeteg hely közül válogathatunk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a bérlők száma évről évre gyarapodik.

Hajóbiztosítás 2009
Mekkora összeget szánjunk hajónk biztosítására? Melyik társaságot válasszuk a palettáról? Kötelezőt vagy Cascót kössünk? A választás nem egyszerű, az alábbiakban négy hazai társaság ajánlatait mutatjuk be.

Grammvadászat > Ultrakönnyű cuccok körképe
Súlyos kérdések, pillekönnyű megoldások. Ha néha-néha betérünk egy sportszer- vagy túraboltba és végignézünk a színesebbnél színesebb kínálaton, sokszor csak az árcímkéig jut el a tekintetünk, vagy csak a kabát ujját tapogatjuk meg és azt gondoljuk, hogy mindent tudunk róla...

Tisza hosszában futva > Hídvégi-Üstös Pál triplázott
Harmadszorra tért vissza egyéni programmal a Tiszához, a környezetvédelem és a tiszai összefogás jelszavát tűzve jelképes zászlajára.

5 bekezdés a szólómászásról
?Egy igazi mászónak a szólózás fekete mágia. Élhetek vele, de ritkán, nagy önkontrollal. Amire a szilárd fogásokon kívül számíthato, az az őszinteség önmagamhoz, az önismeret és az önkontroll.?Babcsán Gábor írása.

PDA v. PNA Melyiket is válasszam?
Ismeretlen helyre kell menned, netán a világ végéről kell hazatalálnod holtfáradtan, és
nincs kéznél egyetlen használható térkép sem? Van megoldás a problémáidra: egy privát idegenvezető, amely nem téved, és csak akkor beszél, amikor tényleg szükség van rá.

7 nap adrenalin, 5 perc film > Nissan Outdoor Games, Interlaken
A világ legjobb kajakosai , bázisugrói, sziklamászói és siklóernyősei, montisai, kajakosai gyűltek össze Interlakenben, hogy részt vegyenek azon a 7 napos kalandon, ahol az 5 sportág legizgalmasabb pillanatait örökítik meg mint egy 5 percben.

Nyílt vízi úszás
Tippek és trükkök nem csak triatlonistáknak

Experience Malta! > Kalandok a Földközi-tenger alatt és felett
Máltán minden kalandvágyó megtalálja, amire vágyik. Bringások, falmászók, búvárok, szörfösök, sárkányrepülősök Mekkája a Földközi-tenger közepén fekvő cseppnyi szigeten.

Katalógus

Thor Heyerdahl > Az óceánok balsafa tutajosa és papiruszhajósa

Elhunyt Archille Compagnoni
A világhírű hegymászóra emlékezünk, aki a világ második legmagasabb hegycsúcsát, a K2-t elsőként meghódító két olasz alpinista közül az idősebb.

Boltlista

Programajánló