Főoldal  »  Sportpiac Magazin  »  2010/4.

A 2010/4. szám tartalmából

Sosem látott esélyesek a Kékszalagon
Kihívók a többtestűek                                    
A Kékszalag esélylatolgatásaiban az az izgalmas, hogy ezek után érkezhet egy fekete ló, akit még nem ismerünk, vagy nyerhet egy olyan hajó is, akiről ma nem is gondolnánk, hogy az esélyesek közé tartozik....

Hírek     
                                                                              
>>  Billabong XXL 2010 - A szörfösök oszkárja >> OutDoor Vásár, Friedrichshafen >> Szezonnyitás a szörfszigeten >> Vertical Blue 2010   Két új rekord született >>  Elsőként az összes nyolcezres hegycsúcson >>   Ugyan Anita másodszor az Everesten >> Red Bull Cliff Diving 2010Gary Hunt nyerte a sziklaugró világbajnoki sorozat első fordulóját

Újdonságok             

Szörfös lányok mire vártok?                                                   
Deszkás tanácsok csak csajoknak > A szörfös életérzéshez hozzátartoznak a nők: No wind, no waves, no girls ...no future!
Outdoor és vitorlás sportórák körképe           
Egy multi funkcionális óra nem „csak” az időt mutatja, és jól néz ki, hanem számos funkcióval van segítségedre, akár vitorlázni, túrázni vagy bringázni indulsz.

Szörf Bali szigetén                                                                                         
Képeslapok a PARADICSOMBÓL >> Minden megvan Bali szigetén egy tökéletes nyaraláshoz: állandó meleg és napsütés, langymeleg óceán, fehér homokos strandok türkiz vízzel keretezve, elképesztő víz alatti élővilág, varázslatos rizsföldek, fehér felhőbe vesző vulkánok kráterei, káprázatos táncosok, mosolygós és barátságos helyiek, arcpirítóan olcsó árak, tenger gyümölcsei minden mennyiségben, gyümölcskoktélok, nasi goreng és őrült motorozás.

10 Multifunkcionális sportcipő körképe                      

Jól bírja a hideget, a meleget, a port és a sarat, a száraz homokot, adott esetben a többnapos esőt is, akkor is, ha futunk és akkor is, ha kisebb hátizsák van rajtunk. S amellett, hogy kényelmes és praktikus, még trendinek is mondható és az utcai használatba is megállják helyüket.

Túlélő tippek: hogyan készíts a menedéket?                                        
A fedezéképítés alapjaival mindenkinek érdemes megismerkedni, mert segítségükkel könnyebben lehet az éjszakát átvészelni, és ha több napot kell a szabadban töltenünk, az ismeret életet menthet.

A túledzettség veszélyei                                                                     
Amikor kitöltöd a  nevezési lapot az első futóversenyedre, új világ nyílik meg előtted : futó leszel. Eljutottál egy új szintre. Már nem csak azért jársz futni, hogy tegyél valamit egészséged megőrzése érdekében, ha nem azért, hogy összemérd erőd és állóképességed másokéval. Az első versenyen mindenki megtudja, mennyi erőfeszítést képes tenni saját teljesítményéért.

Ferrata cuccok                                                                      
A via ferrata eszköztára, avagy beépített mesterséges eszközök tárháza, amik segítik a függőleges falakon való közlekedést. Megtudhatod, hogy a drótkötélen kívül milyen eszközök segítik a mászást a ferratákon és milyen extrém helyzetekkel találkozhatunk egy ilyen túrán. 


Nehogy kiszáradj!                                                                 
Fontos tanácsok a folyadékpótlásról
A sivatag titánjai                                 
Montainbike maraton Afrikában >> NISSAN TITAN DESERT: a sivatag titánjainak szervezett montainbike versenyen idén a majd 400 induló négyötöde ért célba. Idén először magyarok is rajthoz álltak ezen az alig négy év alatt legendás hírnévre szert tett versenyen.

Csomózási technikák outdoor módra                                     
Mi az a jól megkötött csomó? Hány fajtája van? Mire használható? Tekintsünk be a kötelek és csomók világába, cél, hogy mindent meg tudj oldani és meg tudj kötni!

Új nehéz utak a Rókahegyen         

A Csillaghegyi strand fölötti kőbánya az utóbbi időben a legkedveltebb budai mászóhely lett.  A falak viszonylag magasak (15-25 m), a szikla nagyrészt szilárd (sisak viselése, különösen a lent állóknál azért ajánlatos!). Az utak formakincse meglepően változatos. Jelenleg kb. 50 elől mászható út vezet itt, ami hazai viszonylatban jelentős.

Interjú Babcsán Gáborral                               
Szörfvitorla körkép 2010                                           
Bár már az előző téli időszakban megjelentek a legnagyobb szörfvitorla gyártók 2010 évi modelljei, a kedvezőbb árak miatt inkább most érdemes mazsolázni a szörfpiacon.


Egy viktoriánus angol lady utazásai Afrikában                         
A világjárás, az új, ismeretlen földek felfedezése évszázadokon keresztül kizárólag az erősebbnek tartott nem kiváltsága volt. Sem Amerika felfedezése (1492) előtt-amely esemény, „mérföldkőként” vonult be a világjárás történetébe,- sem utána még hosszú ideig a hölgyek nemigen merészkedtek a világóceánok távoli vizeire, vagy az ismeretlen szárazföldek felfedezésére.

A perui Nazca-vonalak ás Maria Reiche                                
2009. július 31-én beülhettem Pedro kapitány mellé a Cesnába, s fél órán keresztül e kis repülővel keringtünk a Nazca-vonalak felett. Mert a földön ballagva és síkban tekingetve e vonalak csak vonalak. De fentről nézve: ábrák!