Mit / Hol  »  ÉLMÉNYFÜRDŐ  »  Ceglédi Termálfürdő - Élményfürdő

Ceglédi Termálfürdő - Élményfürdő

Eddig 0 hozzászólás
Cím: 2700 Cegléd, Fürdő út 27-29.
Telefon: 53/505-000
Web: www.cegleditermal.hu
Cím: 2700 Cegléd, Fürdő út 27-29. >> Tel: 53/505-000 >> Nyitvatartás: Gyógyfürdő, hétköznap: 07:30-19:00 Gyógyfürdő, hétvégén: 09:00-19:00 >> Web: www.cegleditermal.hu

Szolgáltatások / Sportpályák
strandfoci
strandröplabda
strandkézilabda
aerobic-bemutatók
fitnesz-bemutatók
vizilabda
A kicsiket a “gyermekszigeten” várják a “mini” csùszdák: Gyermek vízicsúszdák
Aquapark - GyermekcsúszdákAquapark - Sárkánycsúszda
A nagyobbakat, bátrabbakat az izgalmasabb csùszdák: Vad folyó, Csőcsúszdák
Aquapark - Vadfolyó csúszdaAquapark - Csőszúszdák
A közös családi élmény is biztosított: Négypályás vízicsúszda
Aquapark - Családi csúszdaAquapark - Lassúfolyó
A legmerészebbek is megtalálják a maguk kihívását: Iker kamikaze nyitott csúszda, Hagymacsúszda
Aquapark - Kamikáze csúszdákAquapark - Hagyma csúszda
Az Aqua Centrum csúszdapark 2005-ben nyitotta meg kapuit 17 óriás csúszdájával. Az aquapark alapmotívuma egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A „gyermek szigeten” sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó, és a csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák a felnőtt közönséget várják. Közös családi élményt a 4 sávos családi csúszda és a lassúfolyó- biztosítja. A legvakmerőbbek a kamikaze, a feketelyuk illetve a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat. Az Aqua Centrum extrém ajánlata az ingacsúszda, Magyarországon először!

Játszóterek animációs gyerekprogramok, korcsoportonkénti bontásban
bohócműsorok gyerekeknek
fotóalbum, galéria
bemutatók, kiállítások

Az 1990-es évek elején próbafúrásokat végeztek Cegléd város határában, melynek eredményeként 1000 méteres mélységből 54°C-os melegvíz tört a felszínre. Az izgalom és az öröm indokolt volt, a laboreredmények igazolták a várva várt hírt. Termálvíz! Nátrium-klorid-hidrogénkarbonát, valamint fluorid és jodit gyógyvizek csoportjába tartozik, mely kiválóan alkalmas: mozgásszervi, reumatikus, emésztőszervi, bőrgyógyászati betegségek és az idegpályák rehabilitációs kezelésére. Ezen túlmenően ivókúraként is javallott. A gyógyvízzé nyilvánítása 2004 júniusában megtörtént. Felvetődött a hely gyógyhellyé nyilvánításának gondolata, mert a klimatikus, időjárási és környezeti viszonyok jó alapot teremtenek 4erre.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy saját beruházásként valósítja meg terveit. 2001-ben a Széchenyi terv keretében ehhez még több mint 700 millió forintos támogatás is hozzájárult. Így a Fürdő-beruházás volumene meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

2002 tavaszán 38000 m2 összterületen, útjára indulhatott egy régóta dédelgetett álom.

Kül- és beltéri medencék: a gyógymedencéktől a látvány-medencékig, a gyermekmedencéktől az úszómedencéig, összesen tíz medencével, közel 1400 m2 vízfelülettel biztosítja a gyógyászati és wellness programokat.

A több szintes fedett épületben egész éves nyitva tartással: élménymedence, két ülőmedence és egy gyermekmedence, gyógytorna medence, súlyfürdő, tangentor-kádak, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések, szauna szolgálja a gyógyulást, a felüdülést, a kikapcsolódást.

19000 m2 virágos park és ligetes sétány csábít barangolásra.

Dísztó, sportpályák, játszóterek kínálják sport, animációs és kulturális programjait. Az étterem hangulatos teraszáról remek kilátás nyílik az egész fürdő területére. Az érdeklődőket városi kultúrális programok, a kirándulni vágyókat lovaglás, borkóstolás, gasztronómiai túrák kényeztetik.

Hogy mit hoz a jövő? Belátható idon belül, tehát 5-6 éven belül gondolkodva, fogalmazódott meg a cél: egy üdülőfalu megvalósítása. Ezt a célt szolgálja Cegléd város akarata, a Termálfürdő felkészített csapata, a mozgósításra váró befektetések és beruházások, a regionális feladat- és programegyeztetések.

A Ceglédi Termálfürdő 2003. május 1-jén nyitotta meg kapuit, a strand ünnepélyes átadására 2003. június 21-én került sor. Cegléd város képviselőtestülete 2003. október 11-én döntött 300 férőhelyes szálláshely létesítéséről, illetve a Fürdő mellett egy 17 csúszdás AQUAPARK létrehozásáról, melyek átadására 2005-ben került sor.Címkék: