Tengeri kajak / rafting
16. TVK Triatlon Nagyhét : megszorongatták, de nyert a "Katasztrófa"
A nagy tiszaújvárosi fieszta mai folytatásában a gasztronómia és az evezősverseny vitte a prímet. Előbbiben egy remekbe szabott birkapörkölt gödölével a „Ki mit bír inni̶...  »
Vajon mindene eszkimó tudta-e az eszkimófordulót? Mi a különbség a hagyományos és a modern kajakok közt? Régen vajon az összes kajak formája megegyező volt? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaptok az alábbiakban. »
Tengeri kajak / rafting
Az alábbiakban erre a kérdésre próbálunk választ adni. Elöljáróban azonban annyit elárulunk, hogy a tengeri kajak formájában és anyagában is különbözök folyami rokonától, és a lapátforgatóktól is más képességeket követel.  »
Az Antarktisz közeli Dél-Georgia sziget leginkább arról nevezetes, hogy Ernest Shackleton csapatával ide érve jutott vissza a civilizációba két éves antarktiszi szenvedés után. A szigetet azonban még senkinek nem sikerült megkerülnie kajakkal. Mostanáig.  »
Háromrészes cikksorozatunkban a világ egyik legnehezebb kalandversenyének eseményeit mutatjuk be. Az első rész után most fokozódik a nemzetközi helyzet, a versenyzők fáradnak, sérülnek, pedig még nagyon sok van hátra.  »
A Sydney mellett rendezett vadvízi szlalom világbajnokság egyes számai után a férfi kajakos párosok küzdelmeire került sor. Vadvízi kajakban egyedül is nehéz a víz ellen, nemhogy úgy, hogy ül még hátul valaki az aprócska hajóban. »
James Cracknell kétszeres olimpiai bajnok evezős. Athén után elege lett, így ideiglenesen nyugdíjba vonult. Most is evez, de fura helyeken. Például kézzel, egy deszkán a La Manche csatornán, ősszel pedig egy tévéssel, meztelenül az Atlanti-óceánon át.  »
A Zambézi folyó Batoka-szurdok nevű szakaszán örjöngő zúgóa világ legkeményebb adrenalinpumpáló egynapos kereskedelmi raftingtúrájaként szerzett hírnevet. erre bizony jócskán rászolgál. Elhatároztuk, hogy megfejtjük a titkát, hogy miért tartják ezt a szurdokmélyi vízi kalandot a földkerekség legnagyszerűbb élményének. »
Tengeri kajak / rafting
A kajak kialakulásáról, a kajak fajtáiról és korabeli használatáról olvashattak. Tudjátok, hogy miért készítettek háromszemélyes hajókat? A cikkből ez is kiderül. »
Tengeri kajak / rafting
Hat magyar fiú vágott neki, hogy Dél-Amerika dzsungelében is hírét vigye a magyar vadvízi életnek. Ecuadorban, a rafting-világbajnokságon bizonyították a nyári Európa-bajnokság után újra, hogy a magyar raftingsport egyre jobban fejlődik, és nemsokára a legjobbak között kell számolni a magyarokkal. »
Háromrészes cikksorozatunkban a világ egyik legnehezebb kalandversenyének eseményeit mutatjuk be. A harmadik részben már mindenki a sebeit nyalogatja, de a tét még mindig a régi: ki a legkeményebb? »
Tengeri kajak / rafting
Bármilyen furcsa, van még olyan sziget a világon, amit nem kerültek meg. A Déli-Georgia sziget ilyen, ami eddig kifogott a tengeri kajakosokon. Most két csapat is fogadkozik, de félnek a fókáktól és a dühös negyvenesektől.  »
Ahogy azt beharangozó cikkünkben olvashattátok, október első napjaiban Ausztráliába gyűlnek a világ legjobb vadvizesei. Ott rendezik ugyanis a szlalom kajakosok és kenusok világbajnokságát. Elsőként a kajakos hölgyek vívtak vad küzdelmet a pályával és egymással, köztük egy magyar lány is.  »
Tengeri kajak / rafting
Páratlan expedícióra készül Andreas Sommer a társaival. Nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy a Föld legmagasabb hegyeiről kajakozzanak le.  »