Ausztria blog
Családi üdülés Karintiában
Akár a hóbiztos, széles lesiklópályákon, akár a hó- és élményparkokban, akár a buckapályákon. Karintiában, Ausztria napos déli részén, a családok mindenképp szuperül érzik magukat....  »
Nem sikerült jól az utolsó kvalifikációs versenye Lovász Laurának, a 17-szeres magyar bajnok snowboardosnak, aki az első magyar lehetett volna a sportág olimpiai mezőnyében. Ehhez a kronplatzi viadalon az első 25 között kellett volna végeznie a magyar lánynak. Azonban már a selejtező futamban elcsúszott a jeges pályán, így kiesett a versenyből. »
Február 11-12-én a Kékesen gyűlik össze a magyar snowboard lelke. A tavalyi erős kezdés után idén is megrendezésre kerül Magyarország legmagasabban fekvő sípályáján, a Fundango Snowparkban a Fundango Big Air verseny mind amatőröknek, mind profiknak. »
Vasárnap az ausztriai Kreischbergen rendezik a FIS Snowboard Világkupájának újabb futamát a PGS számban. Ezen a sokszoros magyar bajnok Lovász Laura is rajthoz áll és remélhetőleg kihasználja utolsó előtti esélyét arra, hogy megszerezze a torinói belépőjét. Laurának ehhez az első 25-ben kell végeznie. »
Schladming, hó, Dachstein gleccser, bulik. Minden adott volt a tökéletes szezonindító hétvégéhez, amit idén már mondhatni a hagyományokhoz híven Schladmingban közösen rendezett a Fundango és a Burton. Ott voltak a hazai freestlye élet jól ismert arcai, de hála Istennek alpinos amatőrök, sosem látott jó fej emberek is feltűntek a táborban.  »
A Cinetrip és a Freestyle Szövetség közös rendezésében a decemberi hétvégéken extrémsport-fieszta helyszínévé változik a Campona melleti Konstruktív. »
Semmiképpen se feledkezzünk meg a bemelegítésről! Nagyon fontos a védőfelszerelések használata (bukósisak, térd- és könyökvédő, protektoros snowboardnadrág, csuklóvédős snowboardkesztyű)! »
Alábbiakban néhány pályatechnikát olvashattok a Sportpiac hőskorából, magazinunk második számából. »
A 2005-06-os snowboard szezon egyik legígéretesebb városi versenyét a mücheni olimpiai stadionban rendezik 2005. december 3-án. Az Air & Style a világ legjobb snowboardosait és Freestyle Motocross-osait vonultatja fel, egy igazi stadion hangulattal.  »
Január 22-én, vasárnap már harmadik alkalommal rendezik meg az 1014 Snowboard Jam versenyt, a 14 évesnél ifjabb boardosoknak. »
Nem sikerült a bravúr Lovász Laurának, azaz a hétvégi kreischbergi snowboard Világkupa-futam legjobb 25 helyezettje közé kerülni. Így elszállt az utolsó előtti lehetőség az olimpiai kvalifikációra. Jövő héten Olaszországban még lehet javítani. »
Még lehet jelentkezni a IV. Volvo K2-Kupa Sí és Snowboard Bajnokságra, mely 2006. január 13-15. között kerül megrendezésre Ausztriában, Murauban. »
A világ jelenleg legjobb női hódeszka eseményének hivatalos neve: Roxy Chicken Jam. Az esemény transzkontinentális, vagyis Amerikában és Európában is készül "csirkedzsem". Karácsony előtt Utahban fagyasztották magukat.  »
Snowboard
Ritkán adatik meg az embernek, hogy 17-szeres magyar bajnokkal beszélgethessen. Pláne, hogy Lovász Laura mindehhez szemtelenül fiatal, 23 éves. Ráadásul nem akármilyen álmokat dédelget: szeretne ő lenni az első magyar hódeszkás, aki téli olimpián indul. És nincs is messze tőle... »
Következzen néhány érdekesség a snowboard világából, szintén a Sportpiac hőskorából, 2004. teléről. »
Lindsey Jacobellis az amerikaiak egyik legnagyobb aranyesélyese a 2006-os torinoi téli olimpián. Nem csoda, hogy az egyik főszponzor, a VISA Tom Brady (NFL) után a snowboardcross sztárját kérte fel az első olimpia spotra. 30 mp reklám egy debütáns sportágnak! »
Bár a Disney a fantáziájáról híres, a japán Disneyland karácsonyi szezonját nyitó felvonulás egyik főszereplője kicsit túlzásnak tűnik. Persze Miki Egérről van szó, akit azonban némileg skizofrén szerepbe kényszerítettek.  »
 
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13