Extrém  »  Snowboard  »  Ski amadé ínyenctrilógia

Ski amadé ínyenctrilógia

2014. november 18.
 
Eddig 0 hozzászólás
ÚJDONSÁG: a Ski amadé ínyenctrilógia Regionális finomságok, osztrák borok és csodás sípályák
Ausztria legnagyobb síszövetsége „Ski amadé ínyenctrilógia” mottóval kínál regionális  finomságokat,  osztrák borokat és  csodás sípályákat.  A Ski  amadé síparadicsom területén található válogatott alpesi kunyhók és  hegyi éttermek az idei téli szezontól helyi termékekből készülő regionális finomságokat kínál- nak  a vendégeknek. A kulináris finomságok mellől természetesen a hozzá illő minőségi osztrák borok  sem  hiányozhatnak.
Ski amadé ínyenctrilógia

Hüttekultúra osztrák borokkal és regionális ételekkel

Aki síel, annak „hüttéznie” is kell. Végül egy kis pihenő egy hangulatos alpesi mene- dékházban vagy hegyi étteremben ugyanúgy a sínap része, mint a síelés maga. Aki igazán szeretné kiélvezni a síelést, az néhány éve  a Ski amadé területén található
20 válogatott alpesi kunyhóban már egy pohár bort is elfogyaszthat az ebéd mellé. Ráadásul minőségi osztrák bort. Természetesen mindig is szerepelt az étlapon néhány regionális fogás, mint például a „Bauerngröstl” vagy az eredeti császár- morzsa. Az idei téli szezontól azonban a Ski amadé még  tovább megy  a regionális specialitások  terén és  a helyi  termékek felhasználásával  felteszi  a koronát a kez- deményezésre. A kezdeményezésnek köszönhetően a vendégek a régió gazdasá- gaiból érkező első osztályú, friss és eredeti termékeket fogyaszthatnak.


Elidőzni egy alpesi kunyhóban, egy tál pinzgaui sajtos galuska és egy pohár zöld veltelini mellett

A Ski amadé területén található 20  kitűntetett ínyenckunyhó az idei téli szezontól
„Ski amadé ínyenctrilógia: regionális finomságok, osztrák borok és csodás sípályák” mottóval  kínál  naponta  legalább  két  regionális  specialitást,  amelyből  az  egyik minden  esetben főétel  lesz.  A fő  hozzávalóknak  a  régióból  kell  származniuk.  A síelők a jövőben például egy „sí- és borélmény” ínyenchüttében megkóstolhatják majd például a radstadti sajtos raviolit paradicsommártással, a völgyben szüretelt almából  készült  sült  almakarikát vaníliaszósszal  vagy  a falusi  sajtműhelyből  szár- mazó különféle  sajtokat,  saját  készítésű  parasztkenyérrel.  A helyi  lisztből  készült fánkot  cirbolyafagylalttal és erdei gyümölcslekvárral tálalják majd, amihez a szoms- zédos erdőben válogatják össze az alapanyagokat. A hagymás rostélyoshoz használt marhahús is természetesen a falusi gazdáktól származik. A házigazdák kötele- sek  a regionális ételekhez felhasznált termékek származását pontosan meg jelölni. Mert  nemcsak azoknak kell  a  régióból  származnia,  akik  előállítják  ezeket a  helyi finomságokat, hanem bizony maguknak a termékeknek is. A regionális specialitáso- kat  külön jelzéssel látják el az étlapon, hogy  a síelők könnyebben megtalálhassák azokat. Emellett az adott fogásokhoz hozzá illő osztrák minőségi bort is ajánlanak.

Sí- és borélményhét márciusban

A Ski amadé síszövetségben időközben már  20  alpesi menedékház és  hegyi étte- rem  tartozik  a „sí-  és  borélmény”  hüttékhez.  A vendégek a bejáratnál  elhelyezett matricák  segítségével  tudják   beazonosítani  ezeket  a  speciális  ínyenchüttéket. A borkedvelő  síelőknek  idén  is  a  Ski  amadé síszövetségben  rendezett sí-  és  bor élményhetek jelentik majd a téli szezon fénypontját. A rendezvénysorozatra 2015. március 14. és  21. között kerül sor. A 20  válogatott síkunyhó számtalan rendezvé- nyt kínál ebben az időszakban az osztrák borkultúra és  a regionális specialitások témakörében. A borkóstolások mellett helyi termékek, mint például sonka, sajt, péksütemény,  gyümölcs,  pálinka  kóstolására  is  sor  kerül.  A Ski  amadé régiókban
16  válogatott szálloda kínál speciális ajánlatcsomagokat és  különleges, regionális termékekből készülő menüket a „sí- és borélményhét” alkalmából.

További részletek: www.skiamade.com



Címkék: