Életmód  »  Squash  »  Francia győzelem a Hungarian Openen!

Francia győzelem a Hungarian Openen!

2006. október 4.
 
Eddig 0 hozzászólás
Az 50.000 USD összdíjazású PSA Hungarian Open az RSE játékosa, a háromszoros Európa Bajnok, francia Gregory Gaultier vitte el a trófeát.
2004-ben és 2005-ben a döntőig jutott el, ezúttal azonban a győzelem is sikerült neki, miután 84 perces mérkőzésen a PSA 9. angol Lee Beachill-t verte 3-2-re a döntőben.

A francia versenyző idén egyszer már győzelmet aratott hazánkban, amikor tavasszal megszerezte az Egyéni Európa Bajnoki címet.

Gaultier a döntőbe jutáskor külön köszönetet mondott a Rózsadombi Sport Egyesületnek a támogatásukért, a győzelem után trófeáját pedig, mint mindig, ismét az RSE-nél hagyta.

Gaultier elmondta: 'Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült győznöm a döntőben is. Nagyon régen vártam már erre a pillanatra és igen jót tett ez a lelkiállapotomnak. Kifejezetten szoros mérkőzést játszottam a döntőben, az elején nem sikerült a saját játékomat játszani. A meccs második felében már sikerült Lee-t jobban megmozgatnom, de én is eléggé elfáradtam, ez pedig meglátszott az eredményen. Az ötödik mindent eldöntő játszma szorosan indult, majd Lee egy ki nem kényszerített hibája után már 8/6-ra vezettem. Ekkor mintha teljesen felszabadultam volna, sikerült nyugodt maradnom és végül megnyernem a mérkőzést. A győzelem nagyon fontos volt, és bízom benne, hogy ez még sok erőt ad a későbbi versenyekre.”

A döntő:

Gregory Gaultier (Fra) - Lee Beachill (Eng) 3-2  (6/11, 11/4, 11/7, 6/11, 11/6) (84m)