Életmód  »  Squash  »  Squash-elit Óbudán - immár magyarok nélkül

Squash-elit Óbudán - immár magyarok nélkül

2005. szeptember 30.
 
Eddig 0 hozzászólás
Csütörtökön, az első forduló nyolc mérkőzésével megkezdődött a Római Teniszakadémián Dunlop Hungarian Open, a fallabda magyarországi történetének legrangosabb nemzetközi tornája. Az 50 ezer dollár összdíjazású viadal főtábláján egy magyar induló is volt, a szabadkártyás Török András azonban mindössze 21 percet töltött a pályán.

Krajcsák Márk a selejtezőben

A magyar fiú ellenfele Karim Darwish volt, a világranglistán 12. helyen álló, a budapesti tornán 6. kiemelt egyiptomi azonban bántóan könnyen lépett túl az utolsó állva maradt magyaron. A három szett alatt összesen kilenc pontot engedélyezett Andrásnak, a nap legkönnyebb győzelmét aratva ezzel.

A keddi és szerdai selejtezőkben további három magyar játékos is elindult, de míg Krajcsák Márk bravúrral a főtábla kapujáig eljutott, Fülöp Sándor és Szabóky Márk már a keddi első fordulóban kiesett.

Ami a többieket illeti, az első helyen kiemelt angol Peter Nicol - akivel a Sportpiac következő, novemberi számában bővebb interjút is közlünk - 34 perc alatt, három szettben lépett túl honfitársán, a selejtező utolsó fordulójában épp Krajcsákot búcsúztató Joey Barringtonon, a második kiemelt Amr Shabana 3-1 nyert a francia Renan Lavigne ellen. A szerdán Veszprémben Nicole-lal bemutatómeccset játszó John White meglepetésre kikapott az esélytelenebb Mohammed Abbastól, három egyiptomi versenyző jutott így a legjobb nyolc közé.

Ma délután a negyeddöntőkkel folytatódik a Dunlop Hungarian Open, holnap az elődöntőket rendezik, míg vasárnap 16 órakor a döntővel zárul a PSA eddigi legrangosabb magyarországi viadala.