Városi kerékpár
Április 28: Bringás felvonulás Budapesten
Csináljunk bringás várost Budapestből! Örömtekerés és demonstráció egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni. Április 28-án I bik...  »
Szeptember 28-án országszerte a Bringázz a munkába! kampány keretében bringás reggeli várja a kerékpárral munkába menőket  »
A Safe4Cycle projekt résztvevői Grazban tartották soron következő találkozójukat, hogy megismerkedjenek az ottani kerékpáros oktatási programokkal. Hazánkat a Vuelta Sportegyesület (BringaAkadémia), Romániából a Marosszéki Közösségi Alapítvány (Academia Velo projekt) képviselte.  »
Két évvel az utolsó Critical Mass után úgy éreztük, Budapestnek szüksége van egy nagy tavaszi bringás felvonulásra. Az új felvonulás neve I Bike Budapest lett, az időpontja pedig április 25 szombat.  »
Vásárolhat 24 órás, 72 órás vagy hetijegyet. A rendszeres felhasználók számára javasoljuk a MOL Bubi Start, féléves vagy az éves MOL Bubi bérlet megvásárlását. »
2015 tavaszától közösségi nyomkövető alkalmazást vezet be a Vodafone. A Velotrack M2M alapú szolgáltatás, amely nemcsak a közösen túrázó családoknak és barátoknak ad plusz információkat, de a kerékpár-nyomkövetésével az esetleges lopások felderítésében is segít. »
Városi kerékpár
Elindult a MOL Bubi, a fővárosi közbringarendszer. Hogyan használd a Bubit? Hol vehetsz jegyet? Mennyibe kerül? Itt megtudhatod! »
Creaton Bakony Futófesztivál az ÉMSZ Nívódíjas zirci Bagolyvár Fogadó környékén
Szép környezet, egészséges időtöltés, finom ételek, kellemes hangulat. A verseny indulása 9:30. »
Pontosan még nem tudni, de elvileg április közepe felé indul a MOL BuBi, a budapesti közbringarendszer. Néhány dokkolóállomást már biciklikkel is felszereltek. Lássuk, mit érdemes tudni a Bubiról!  »
November eleje van, 2013 novemberéé, és jövő tavasszal, ha igaz, Budapesten is beindul a közbicikli rendszer, BUBI néven. Tud róla? Tudja, hogy mi is ez? Érdekli? Szeretné használni? Vár már rá nagyon?  »
A magyarok 34,1 százaléka – anyagi okokból – az elmúlt 2-3 évben többet használta kerékpárját közlekedési eszközként, mint a korábbi években. A rendszeresen kerékpározók 42,7 százaléka 5 ezer forint alatti összeget, 42 százaléka 5 és 10 ezer forint közötti összeget, míg 15,3 százaléka 10 ezer forintot meghaladó összeget takarított meg havonta annak köszönhetően, hogy nem autóval vagy közösségi közlekedéssel jutott el például munkahelyére vagy bevásárolni.  »
A holland nagykövet nyitotta meg az I Bike Budapest bringás felvonulást szombat délután, amin az esős előrejelzések ellenére kb. tízezren gurultak végig. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömbringázáson az elavult kerékpárutak korszerűsítése mellett a felújítás előtt álló Lánchíd átjárhatóságának megoldását hangsúlyozták.  »
Az elektromos kerékpárok vastag szeletet harapnak ki a hagyományos bringák eladási mennyiségéből, de vajon mi a népszerűségük titka? »
Városi kerékpár
Tanácsok, tudnivalók a MOL Bubi használatához »
A budapestiek 97 százaléka, a vidékiek 86 százaléka ismeri a tavaly ősszel elindult fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit. A megkérdezettek háromnegyede kifejezetten örült a közbringarendszernek, amely színesebbé teszi a kerékpáros kultúrát.  »
Látványosan megnövekedett a gépkocsival történő kerékpárszállítás, ezért összeszedtük a legfontosabb szabályokat, hogy biztonságosan tudd biciklidet szállítani és a rendőr se büntessen meg. Kis kiadványunkat is letöltheted az oldal legaljáról. »
A Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa második állomásán a teljesítők a
200, a 100 és a 30 kilométere távok közül választhatnak. A
Csillaghegyi Közösségi Háztól (1039 Bp., Mátyás Király útja 13-15)
induló esemény útvonala igazi kihívást jelent!  »
Városi kerékpár
Pontosan még nem tudni, de elvileg április közepe felé indul a MOL BuBi, a budapesti közbringarendszer. Néhány dokkolóállomást már biciklikkel is felszereltek. Nézzük, hogy készülnek a bringák! »
Finomhangolják a KÖHÉM rendeletet, mely a kerékpárokra vonatkozó kötelező felszereltséget írja elő. »
Budapesten változatlanul szinte lehetetlen kényelmesen és biztonságosan kerékpárral átkelni a Dunán. Hídjaink egy részére szinte fel sem lehet hajtani biciklivel, ha mégis, az áthaladás igazi akadályverseny. »
Olcsóbban szállhatnak meg a Kerékpárklub tagok Burgenland bringabarát szálláshelyein a Magyar Kerékpárosklub és a Burgenland Tourismus együttműködése jóvoltából. Szálláshelyek listája itt. »