Vitorlázás
Érdi Mári és Berecz Zsombor lett az Év vitorlázója
A nőknél a laser radial hajóosztályban versenyző Érdi Márit, a férfiaknál pedig a finn dinghy osztály idei világbajnokát, Berecz Zsombort választották meg az Év vitorlázójának.  »
A Volvo Ocean Race a legnagyobb Föld-kerülő vitorlásverseny. 1973-ban indult útjára az első és azóta négyévente kerül megrendezésre. »
A csütörtöktől vasárnapig tartó versenyen, három nemzet 19 hajóval vett részt. A magyar Asso Osztályszövetség tagjain kívül három olasz és egy svájci csapat indult Balatonfüreden az idei Europa Kupán. »
Francia testvérpár vette át a vezetést összetettben - Az újonc magyar egység jó szereplése viszont mindenképpen a meglepetés kategóriába sorolandó »
Futam nélkül telt el a tegnapi nap az Open Nissan Cup 470-es Európa-bajnokságon, Balatonfüreden. »
A Star hajóosztály tavaszi körzeti bajnoksága, a májusi Soling Európa-bajnokság, majd a rekord résztvevőszámmal lezajlott Finn Masters Világbajnokság után rögtön itt az újabb rangos viadal Balatonfüreden: a 470-es hajóosztály "Open Nissan Cup" nyílt Európa-bajnoksága. »
Végre szép időre ébredtek a Finn Masters Világbajnokság résztvevői. Bár a hőmérséklet még nem érte el az ilyenkor szokásost, de legalább a nap sütött és kellemes északkeleti szél fújt.  »
A verseny vasárnap esti megnyitójával kezdetét vette az immár 14 olimpián folyamatosan jelenlévő Finn-dingi egyszemélyes hajóosztály világbajnoksága Balatonfüreden. »
A Szerghij Picsugin-Szerghij Tyimohov-Ivan Cselatyij egység nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes Benz Nagydíjat. Az előzetesen is esélyesnek tartott ukrán trió rendkívül magabiztos teljesítménnyel, fölényesen végzett az első helyen a nyolcfutamos kontinensviadalon.  »
Folytatódott a nemzetközi vitorlásverseny Balatonfüreden. Koch nyerte az ötödik futamot, a hatodik futamon Wossaláék visszacsúsztak, Koch előretört. »
Straub Elek: a gazdaságnak rá kell találnia a sportra Ausztria lehet az etalon a magyar vitorlássport számára a hazai szövetség elnöke szerint. Staub Elek évről évre érzékeli az érdeklődés növekedését a sportág iránt, amely néhány év alatt akár meg is háromszorozhatja a hajók számát a Balatonon.  »
Vitorlázás
Példátlan várakozás előzte meg Európa leghosszabb távú tókerülő versenyét: soha nem indult ugyanis egyszerre ennyi, győzelemre esélyes vitorlás. A Balaton július 7. és 9. között megrendezendő vitorlásbajnokságán hajók százai mérkőztek meg egymással. »
Izgalmas döntőkkel fejezték be vasárnap az Open Nissan Cup 470-es Európa-bajnokság versenyeit Balatonfüreden. A magyar Sallai-Olosz páros teljesítette a vitorlás szövetség célkitűzését. »
Huszonöt helyet ugrott előre az összetettben a legjobb magyar kettős Egyetlen futamot tudott tartani a rendezőség az Open Nissan Cup 470-es vitorlázó Európa-bajnokság tegnapi versenynapján.  »
Kellemes, közepes erejű nyugati szél, verőfényes napsütés - ideális körülmények a vitorlázáshoz. Így kezdődött tegnap délelőtt Balatonfüreden az Open Nissan Cup 470-es Európa-bajnokság, amelyen harmincnégy nemzet 112 férfi és 52 női párosa szállt vízre.  »
Lezárult a balatonfüredi Finn-dingi világbajnokság. Az utolsó napon futamok elmaradtak a rossz idő miatt.  »
A tegnapi két sikeres futam után, ma mindössze egy futamot sikerült megtartani a Finn Masters Világbajnokságon.  »
Vitorlás világbajnokság helyszíne lesz Balatonfüred a nyár elején. 4 kontinens, 20 országának, több mint 220 versenyzője érkezik a magyar tengerhez. A Finn-dingi egyszemélyes férfi olimpiai hajóosztály mesterei mérkőznek meg június 1. és 9. között Balatonfüreden. »
Finn World Masters Championship 2006 vitorlás világbajnokság helyszíne lesz Balatonfüred 2006. június 1. és 9. között. 4 kontinens, 25 országának, 200 versenyzője érkezik a magyar tengerhez. A finn-dingi egyszemélyes férfi olimpiai hajóosztály mesterei mérkőznek meg.  »
Ausztria lehet az etalon a magyar vitorlássport számára a hazai szövetség elnöke szerint. Staub Elek évről évre érzékeli az érdeklődés növekedését a sportág iránt, amely néhány év alatt akár meg is háromszorozhatja a hajók számát a Balatonon. »
Szergij Picsugin nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj negyedik futamát. 2006. 05. 16. > második versenynap, negyedik futam  »
 
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19