Vitorlázás
51. Kékszalag: a Racing Django futott be elsőként
Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django haladt át a balatonfüredi célvonalon.  »
Ausztria lehet az etalon a magyar vitorlássport számára a hazai szövetség elnöke szerint. Staub Elek évről évre érzékeli az érdeklődés növekedését a sportág iránt, amely néhány év alatt akár meg is háromszorozhatja a hajók számát a Balatonon. »
Szergij Picsugin nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj negyedik futamát. 2006. 05. 16. > második versenynap, negyedik futam  »
A szombati hivatalos megnyitóval megkezdődött a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj, a viadalt hivatalosan az Európa-bajnokság fővédnöke, Őfensége Herceg Eszterházy Antal de Galántha nyitotta meg. »
Egy háromtagú spanyol egység kite szánkóval rekordidő alatt szelte át az Antarktiszt. A Ramón Hernando de Larramendi vezette csapat bő két hónap alatt külső segítség nélkül tette meg a majdnem 5000 méteres távot. »
Rendben lezajlott az Adrián az egy éve még csupán álomnak tűnő első magyar tengeri nagyhajós bajnokság. Alábbiakban a verseny rövid összefoglalóját olvashatjátok. »
Jól sikerült a Balatonföldváron rendezett repülő hollandi vb mind a szervezés, mind az eredményesség tekintetében, bár a címvédő Majthényi-Domokos páros nem teljesen örül az ősz ezüstös csillogásának. A Balatoni viszonyokhoz képest nagy volt a szél, és a nap sem bújt a felhők mögé. »
Bár Hilary Lister csak a fejét, a szemét és a száját tudja mozgatni, egyedül kelt át egy speciális vitorlással a La Manche csatornán. A módszere: levegőt fúj és szívott egy csőből.  »
Straub Elek: a gazdaságnak rá kell találnia a sportra Ausztria lehet az etalon a magyar vitorlássport számára a hazai szövetség elnöke szerint. Staub Elek évről évre érzékeli az érdeklődés növekedését a sportág iránt, amely néhány év alatt akár meg is háromszorozhatja a hajók számát a Balatonon.  »
A Wossala György, Németh Péter Vezér Károly egység nyerte a balatonfüredi Soling Európa-bajnokság - II. Mercedes-Benz Nagydíj harmadik futamát. 2006. 05. 16. > második versenynap, harmadik futam SOLING EUROPA BAJNOKSÁG - II. MERCEDES-BENZ NAGYDÍJ > 2006. 05.13 - 19 > Balatonfüred »
Aki elsőként hajózta körül a Földet »
November 12-én Juan Carlos király útjára indította a világ egyik leghíresebb vitorlásversenyét, a hét hónap hosszú Volvo Ocean Race-t. A versenyhajók közül az egyik egy kalózhajó, annak összes kellékével, amit a Disney pénzel.  »
Az utóbbi években folyamatosan nőtt az érdeklődés a tengeri vitorlázás iránt, szabadidős és versenysport szempontból is. Október 8-15. között egy hétre a magyarok hivatalosan is elfoglalják az Adriát, vagyis a dalmáciai Rogoznica térségét, az első tengeri vitorlás bajnokság idejére. Aki számít, ott lesz. »
Szeptember 9 és 16 között Magyarországon ismét vízisport világbajnokságot rendeznek. A helyszín Balatonföldvár, Európa- és világbajnok repülő hollandisaink otthona. További tudnivalók itt. »
Az Orange II és legénysége, Bruno Peyron vezetésével, új Föld-kerülési rekordot állított fel 50 nap 16 óra 20 perc 4 másodperccel, 22 csomós átlagos sebességgel.
Ezzel hét nappal előzte meg a korábbi csúcstartó, a Cheyenne hajó (Steve Fossett és legénysége) teljesítményét.
 »
 
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20