Futás
Poór Brigi Hawaii XTERRA világbajnokságon 4. lett
Poór Brigitta Európa-bajnok magyar tereptriatlon versenyző vasárnap a sportág legnagyobb eseményén az XTERRA világbajnokságon az előkelő 4. helyen ért célba, ezzel felülmúlt minden...  »
1500 m úszás a Dunában, 36 km hegyikerékpár a lehető legembertpróbálóbb körülmények között és végül 12 km terepfutás, amelyben kétszer kellett megmászni a visegrádi Fellegvárhoz vezető Kálvária ösvényt.  »
Hazánkban először rendeztek extrém kemény és hosszú távú terepduatlont. Kőszeg adott otthont ennek az úttörő kísérletnek, amelyen végül hatvan bátor kísérletező, többéltű versenyző állt rajthoz. A verseny 12 km hihetetlenül meredek futópályából, és 26 km XXL nehézségű bringapályából állt.  »
A "Code d'Azur", vagyis az Azúr Partnak keresztelt francia Riviéra adott otthont szombaton az első európai Xterra tereptriatlon világkupa-futamnak. Az XXL keménységű pályán nem kevesen elvéreztek a kétszázötven indulóból.  »
Az amerikai bajnokság első futamát óriási várakozás előzte meg: Jamie Whitmore vagy Melanie McQuaid lesz az idei év első bajnoka? A férfiaknál pedig az olimpikon Brent McMahon intézett mindenkihez kihívást. »
Kálovics Anikó a hétvégén újabb káprázatos győzelmet aratott a berni nagydíjon közel 4000 induló között. Agnes Mutune kenyai versenyzőt több, mint 1 perccel előzte meg.  »
A nagyon rangos dél-afrikai Ironman versenyen Ferenczi Kornél kimagasló eredményt ért el.  »
A világhírű extrém sport-mix, az Xterra végre hozzánk is eljön, és a világkupa sorozat versenynaptárában jövőre már minden bizonnyal ott szerepel majd a Visegrádi futam is, ezért idén főpróbát tarthatsz a helyszínen.  »
Szerdán sajtótájékoztatót tartott a tavaly megalakult, de máris ismert X2S-Yasec Team, ismét Béres Alexandra védnökségével, aki mint elmondta sokra tartja a csapat fáradozását és ezért segíti őket most már második éve.  »
Június 4.-én rendezték meg Szardinia szigetén az XTERRA tereptriatlon európa-bajnokságot. A versenyen meglepetés magyar siker született: Erdélyi Eszter, hazánk fiatal országúti futó tehetsége, alig 1 éves hegyikerékpár felkészüléssel a bajnoki dobogó negyedik helyére futott be.  »
Szombaton Balatonfüreden rendezik meg az idén életre hívott Triatlon Tour második állomását, amely egyben rövid, azaz olimpiai távú országos bajnokság és Eb-válogató is lesz.  »
Az X2S tereptriatlon következő állomását a Visegrádi terepfesztivál keretében rendezik meg július 1-jén a visegrádi Duna parton. A Versenykiírást itt olvashatjátok. »
A dél-afrikai triatlonisták egyik legnagyobb vágya az XTERA cím elnyerése. A 4 eseményből álló sorozatuk utolsó állomása a Grabouw-ban megrendezett verseny, amelyet különlegesen technikás kerékpáros- és kalandos futópályán jelöltek ki. Lieuwe Boonstra volt a legesélyesebb a férfimezőnyben, míg a hölgyeknél Michelle Lombardi számított a favoritnak. »
Különleges viadalra készül az X-Terra közösség: a verseny történetének legnehezebb pályáját sikerült kijelölni a maui világbajnoki futamra. Sajnos azonban magyar induló a válogatott mezőnyben - anyagi okok miatt - ezúttal nem lesz. »